Поділитись:

Як уникнути ДТП під час ожеледиці: поради поліції

Середа, 22 грудня 2021, 07:31

Патрульна поліція надала поради, як уникнути дорожньо-транспортної пригоди на зимовій дорозі.

Про це повідомляє патрульна поліція в Телеграмі.

«Не будьте самовпевненими, якщо ваш водійський досвід, стан автомобіля чи погодні умови викликають сумніви – краще скористайтеся громадським транспортом. Перевірте стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор та роботу гальм на відкритому майданчику», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці радять їхати плавно, уникати різких рухів кермом, рівномірно й виважено користуватися педалями, тримати дистанцію і гальмувати завчасно.

«Зимова дорога вимагає іншого швидкісного режиму, обирайте безпечну швидкість. Пам’ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости та естакади, які за низьких температур леденіють», – зауважили патрульні.

Також вони радять уважно слідкувати за іншими учасниками руху, передбачати їхні маневри.

«Не забувайте, що пішоходи можуть впасти на слизькій поверхні. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування навчальних установ (школи, дитсадки), знижуйте швидкість до мінімуму», – закликали у патрульній поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20
20 березня 2024