Поділитись:

Судитимуться до останнього: Луцькрада не збирається «дарувати» Петрочуку 340 тисяч

Вівторок, 21 грудня 2021, 14:26
Судитимуться до останнього: Луцькрада не збирається «дарувати» Петрочуку 340 тисяч

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер заявив, що неприпустимо, щоб колишній скандальний заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук стягнув з міської ради майже 340 тисяч гривень.

Про це Тарас Шкітер зазначив під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 грудня. 

«Костянтин Петрочук хоче відсудити у Луцької міської ради 338 тисяч гривень. Особисто я вважаю це неприпустимим. Ця людина нанесла істотну шкоду Луцьку», – зазначив Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Політик поцікавився у заступниці міського голови Луцька Ірини Чебелюк, чи контролює вона цю ситуацію особисто. Адже неприпустимо, щоб місто, не маючи достатніх коштів для фінансування закладів освіти і культури, витрачало їх на виконання таких судових рішень.

Ірина Чебелюк зазначила, що Луцька міська рада в будь-яких судових процесах проходить всі три інстанції.

«Колишній заступник міського голови подав позов до Луцької міської ради. У суді першої інстанції міська рада виграла. Але з боку Костянтина Петрочука була подана апеляція, і в суді апеляційної інстанції виграв він. На сьогодні Луцька міська рада готує касаційне оскарження. Касаційна скарга подана», – прокоментувала Ірина Чебелюк.   

Нагадаємо, що скандальний ексзаступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук виграв суд проти Луцької міської ради. Восьмий апеляційний адміністративний суд присудив виплатити колишньому посадовцю понад 338 тисяч гривень.

Костянтин Петрочук неодноразово втрапляв у скандали, перебуваючи на посаді заступника Луцького міського голови. Зокрема, він був одним із найактивніших учасників бійки під час найскандальнішої сесії Луцької міської ради.

Також Петрочук був причетний до організації закупівлі неякісних засобів для знезараження води у міському басейні, після чого у дітей, які там займалися плаванням, почалися проблеми зі шкірою.

Також ексзаступник міського голови намагався відібрати парковку біля розважального центру «Промінь». Тоді без жодного попередження про намір розірвати договір оренди земельної ділянки, за ініціативи Петрочука, відповідний проєкт рішення винесли на розгляд виконкому. На скандальне засідання виконавчого комітету тоді прийшли десятки працівників «Променя» та журналісти. Однак, серед них опинилися й «тітушки», які перешкоджали роботі журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024