Поділитись:

Світовий банк виділив Україні 300 мільйонів євро на підтримку реформ

Понеділок, 20 грудня 2021, 05:26
Світовий банк виділив Україні 300 мільйонів євро на підтримку реформ

Рада виконавчих директорів Світового банку надасть Україні другу позику у 300 мільйонів євро на підтримку реформ і пом'якшення наслідків пандемії коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба банку, пише Суспільне.

Зазначається, що виділені кошти спрямовують на підтримку критичних для економічного відновлення країни реформ, а також для пом'якшення наслідків пандемії COVID-19. Зокрема, йдеться про демонополізацію економіки та зміцнення антикорупційних інституцій; розвиток ринку землі та кредитного ринку, включно з розширенням доступу до фінансування для дрібних фермерів; зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку.

Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі констатує, що Україна повільно відновлюється після потрясіння в результаті пандемії COVID-19.

«Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку реформам, спрямованим на сприяння сильному та інклюзивному відновленню», – сказав він.

У банку нагадали, що перший подібний кредит на 350 мільйонів доларів затвердили у червні 2020 року для підтримки запуску земельної реформи, а також для допомоги уряду України у забезпеченні зростання аграрного сектору та інвестицій у сільське господарство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів