Поділитись:

Україна отримає 150 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусом

Субота, 11 грудня 2021, 13:51
Україна отримає 150 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусом

Світовий банк виділить Україні 150 мільйонів доларів на допомогу з вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ.

«...Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів США для проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19, а також зміцнити національну систему охорони здоров’я України», – йдеться у повідомленні.

120 мільйонів доларів додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких достатньо для вакцинації близько 20 відсотків населення. Це також дасть змогу 10 мільйонам осіб із пріоритетних груп населення отримати повну вакцинацію проти COVID-19.

Решта 30 млн дол., додали у СБ, будуть скеровані на фінансування інших аспектів кампанії з вакцинації, як-от інформаційні технології, комунікацію з громадськістю, посилення спроможності, а також закупівлю обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами.

Раніше для посилення реагування на пандемію COVID-19 Світовий банк надав Україні 155 мільйонів доларів у межах проєктів «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» та «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Від початку пандемії СБ загалом надав Україні 1,8 млрд доларів для бюджетної підтримки та інвестиційних проєктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів