Поділитись:

Світовий банк більше не буде складати рейтинг Doing Business

П'ятниця, 17 вересня 2021, 07:40
Світовий банк більше не буде складати рейтинг Doing Business

Керівництво Групи Світового банку оголосило про припинення публікацій щорічної рейтингової доповіді Doing Business, в якій оцінювалися умови для ведення бізнесу в різних країнах, через виявлені помилки у попередніх звітах.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті установи.

«Переглянувши всю наявну на сьогодні інформацію щодо доповіді Doing Business включно з висновками стосовно попередніх оглядів, аудитів, а також звіту, який Банк оприлюднив сьогодні від імені Ради директорів, керівництво Групи Світового банку прийняло рішення припинити публікації Doing Business», – зазначається в повідомленні.

В установі визнали наявність помилок, зокрема, у звітах за 2018 й 2020 роки. Крім того, у Світовому банку зазначили, що у підготовці цих документів була певні труднощі етичного характеру.

Надалі, як зауважили у фінустанові, буде застосований інший підхід до оцінювання ділового й інвестиційного клімату в країнах та регіонах. У цьому зв’язку анонсована серія інших оглядів та оцінок.

Зазначимо, що згідно з останнім рейтингом Doing Business Україна посідала в ньому 64 місце. Президент Володимир Зеленський давав завдання за три роки підняти Україну в топ-10 цього рейтингу. А прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що його мета – найближчим часом довести Україну до топ-30 рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів