Нове обладнання для луцького пологового придбають, якщо буде така потреба

П'ятниця, 17 грудня 2021, 16:10

фото ілюстративне

Бюджет Луцької міської територіальної громади на 2022 рік не передбачає коштів для закупівлі обладнання для пологового будинку.

Про це йшлося під час громадського обговорення бюджету у Луцькій міськраді 17 грудня.

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, чому в проєкті бюджету немає коштів для закупівлі нового обладнання для пологового будинку.

centerАлла Надточій та Михайло Наход
 

«Чому ми виділяємо кошти іншим закладам охорони здоров'я для придбання обладнання, а для пологового будинку ми таких витрат у проєкті бюджету не бачимо?» – зазначила Алла Надточій.

Начальниця департаменту фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова відповіла, що у разі, коли від керівництва пологового будинку надходитимуть запити про необхідність закупівлі обладнання, такі кошти будуть виділені.

До слова, дохідна частина бюджету Луцької міської територіальної громади у 2022 році становитиме 3 мільярди гривень. Основну частину доходу становитиме податок на доходи фізичних осіб. Також внаслідок плати за землю вдасться залучити понад 150 мільйонів гривень. Решта доходів – це єдиний податок, акциз, податок на нерухоме майно тощо. Вагомим надходженням до бюджету стали доходи за рахунок надання адміністративних послуг ЦНАПом. 20 мільйонів гривень становитиме бюджет розвитку.

Найбільша частина витрат бюджету – це витрати на виплату заробітної плати. До слова, з 1 січня мінімальна зарплата становитиме 6500 гривень, а з 1 жовтня – 6700 гривень. Бюджет розвитку становитиме 520 мільйонів гривень. Також у 2022 році продовжиться співпраця з НЕФКО. Проєкт тепломодернізації реалізовуватимуться на умовах співфінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: