Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Четвер, 09 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за четвер, 9 грудня.

Про мунварту і сараї

Сьогодні співробітники департаменту муніципальної варти Луцької міськради демонтували старі дерев'яні господарські споруди на вулиці Галшки Гулевичівни, 7. Сараї були встановлені без відповідних дозвільних документів, деякі з них були майже повністю зруйновані. 

Демонтажні роботи відбулися згідно з рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 20 січня 2021 №22-10 «Про демонтаж конструкцій на вул. Галшки Гулевичівни, 7».

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 грудня

Про суд проти Луцькради

Скандальний ексзаступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук виграв суд проти Луцької міської ради. Восьмий апеляційний адміністративний суд присудив виплатити колишньому посадовцю понад 338 тисяч гривень.

У рішенні йдеться, що 9 червня 2021 року Костянтин Петрочук звернувся із позовом до Луцької міської ради, у якому просив стягнути з міського бюджету 360 тисяч гривень на свою користь. Відповідно до чинного законодавства, після звільнення з виборної посади особа має право на поновлення на попередньому місці роботи. В іншому випадку – має право вимагати виплату середньої заробітної плати за останні 6 місяців роботи на виборній посаді.

Як запевнила у коментарі ІА «Конкурент» начальниця юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко, Луцька міська рада буде просити суд касаційної інстанції призупинити виконання рішення суду апеляційної інстанції до ухвалення остаточного рішення.

Про «тисячу Зеленського»

Перелік закладів, де на Волині можна буде використати кошти, виділені програмою «єПідтримка», буде опублікований на всіх можливих ресурсах. 

Про це під час брифінгу у четвер, 9 грудня, говорив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

«Ми будемо намагатися робити так, щоб була доступна інформація на сайтах відповідних підприємств-учасників програми. Будемо просити розміщувати інформацію в мережі інтернет чи, наприклад, на касах закладів для того, аби люди могли отримати якомога ширшу інформацію», – зазначив посадовець.

Він наголосив на тому, що це – спільне завдання органів виконавчої влади та підприємств і організацій. 

Чиновник зауважив, що бізнес, який постраждав під час карантинних обмежень і недоотримав доходів, потребує підтримки українців.

«Ми дуже сподіваємося, що населення України хвилює не тільки хліб насущний, але цікавить і духовна складова... Тому ми просимо йти у філармонії, театри, спланувати поїздки. Хотілося б, аби наші українці були справжніми патріотами», – зазначив, зокрема,  Андрій Ткачук.

Про збиту дитину

ДТП сталася у середу, 8 грудня, близько 14:00, на вулиці Володимирській у Луцьку: легковик Opel Vectra збив дитину на нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок автопригоди 11-річна дівчина була травмована. Медики надали їй необхідну допомогу й відпустили додому.

За кермом «опеля» перебував 61-річний чоловік.

За фактом ДТП з потерпілою правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів