Поділитись:

Де на Волині можна буде використати «тисячу Зеленського» (відео)

Четвер, 09 грудня 2021, 12:53
Де на Волині можна буде використати «тисячу Зеленського» (відео)

Перелік закладів, де на Волині можна буде використати кошти, виділені програмою «єПідтримка», буде опублікований на всіх можливих ресурсах. 

Про це під час брифінгу у четвер, 9 грудня, говорив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

«Ми будемо намагатися робити так, щоб була доступна інформація на сайтах відповідних підприємств-учасників програми. Будемо просити розміщувати інформацію в мережі інтернет чи, наприклад, на касах закладів для того, аби люди могли отримати якомога ширшу інформацію», – зазначив посадовець.

Він наголосив на тому, що це - спільне завдання органів виконавчої влади та підприємств і організацій. 

«До речі, це підприємства і організації різних форм власності – державні та приватні організації, фізичні особи-підприємці. На рівні обласної державної адміністрації ми будемо проводити зустрічі, аби визначити коло тих підприємств, яким буде надана допомога. Вона буде ідентифікуватися через так звані MSIS-коди.

Що це за коди? Багато українців зараз користуються різними програмами лояльності банків і кешбеками. Тобто при придбанні певних товарів і послуг у певних категоріях бізнесу чи підприємств нараховуються додаткові так звані призові кошти чи знижки. Ці додаткові знижки, як правило, надаються на підставі тих спеціальних кодів, які підприємства отримують, коли встановлюють в себе термінали або іншим чином підключаються до цієї системи», – пояснив Андрій Ткачук. 

Він наголосив на тому, що бізнес, який постраждав під час карантинних обмежень і недоотримав доходів, потребує підтримки українців.

«Ми дуже сподіваємося, що населення України хвилює не тільки хліб насущний, але цікавить і духовна складова, тому ми будемо просити громадян області долучитися до цієї програми через покупку відповідних квитків, оплату відповідних послуг у різних закладах, які реально постраждали. Особливо це заклади культури і розважального напрямку, які є державної форми власності і знаходяться на державному фінансуванні. Тому ми просимо йти у філармонії, театри, спланувати поїздки. Хотілося б, аби наші українці були справжніми патріотами», – зазначив Андрій Ткачук.

Нагадаємо, 8 грудня Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону про держбюджет-2021, яким виділяється 8 мільярдів гривень на надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 серпня 2023
30 липня 2023
20 травня 2022
18 травня 2022
26 квітня 2022
26 лютого 2022
25 лютого 2022
02 лютого 2022
13 грудня 2021
10 грудня 2021