Поділитись:

«Тисяча Зеленського»: президент підписав закон про виділення 8 мільярдів вакцинованим

Середа, 08 грудня 2021, 15:55
«Тисяча Зеленського»: президент підписав закон про виділення 8 мільярдів вакцинованим

фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону про держбюджет-2021, яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

Про це пише «Економічна правда».

Зазначається, що на сторінці законопроєкту №6297 йдеться, що 7 грудня закон підписав голова Верховної Ради, а 8 – президент.

Закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів).

8 млрд грн з цієї суми виділено Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

За цією програмою обсяг видатків збільшили на 5 млрд грн (у 1 читанні йшлося не про 8, а про 3 млрд грн).

Уряду доручили затвердити порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка», її розмір та вимоги до суб'єктів. А також ухвалити у триденний строк з дня набрання чинності закону нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.

Із зазначених 10,2 млрд грн 2,2 млрд грн передбачено на збільшення видатків загального фонду за програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Нагадаємо: Володимир Зеленський повідомив, що українці отримають по тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу обома дозами. Гроші нараховуватимуть на віртуальні платіжні картки через додаток «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів