Поділитись:

«Бурштиновий протест»: чому депутат Волинської облради покинув сесію

Четвер, 09 грудня 2021, 13:49

Під час формування плану роботи Волинської обласної ради на 2022 рік у сесійній залі 9 грудня розгорівся скандал.

Виступив депутат Іван Смітюх, який попросив внести у порядок роботи заслуховування звіту директора КП «Волиньприродресурс» Анатолія Капустяка.

Депутат зазначив, що область не отримала величезних коштів, обіцяних внаслідок діяльності підприємства. Тому варто заслухати директора Анатолія Капустяка, який би повідомив, що відбувається на «Волиньприродресурсі».

Однак, депутати не підтримали пропозицію Івана Смітюха. Тому депутат заявив, що покидає сесію у знак протесту проти дій голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та депутатської більшості.

Підтримала Івана Смітюха депутатка Юлія Вусенко, яка зазначила, що ненормально, коли цілком слушну депутатську пропозицію ігнорують у сесійній залі. Депутатка закликала проголосувати за пропозицію.

Голова облради Григорій Недопад пояснив, що пропозицію про включення до плану роботи обласної ради заслуховування звіту директора КП «Волиньприродресурс» не підтримали у зв'язку з тим, що звітування директора вже включене у план роботи. Адже у наступному році він звітуватиметься про рік діяльності на посаді.

Однак, депутати не знайшли цього пункту у плані роботі Волинської обласної ради на 2022 рік. Частина обранців громади підтримувала голову та нагадували, що на Волині є й інші комунальні підприємства, тож не зрозуміло, чому лише до одного з них така прискіплива увага. Інші виступили у підтримку Івана Смітюха, зазначивши, що він, як підприємець, – один із найбільших платників податків на Волині. Щоб вгамувати емоції у сесійній залі голова поставив пропозицію депутата Івана Смітюха на голосування, однак, вона не набрала необхідної кількості голосів. 

Нагадаємо, що працівники «Волиньприродресурс» на землях маневицької громади викопали «сонячний камінь» рекордного розміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
25 грудня 2023
16 листопада 2023
19 червня 2023
03 травня 2023
01 травня 2023
11 квітня 2023
07 квітня 2023