Поділитись:

На Волині на третьому аукціоні продали 334 кілограми бурштину

Субота, 27 лютого 2021, 05:23

фото ілюстративне

На Волині з третього аукціону за 334 кілограми бурштину виручили більше 3,5 мільйона гривень. Торги відбулися 26 лютого.

Повідомляє інформаційне агентство "Волинські новини".

На продаж виставили 1 тонну 992 кілограми 253 грами бурштину різних фракцій та різної якості. За допомогою гемологічного центру вдалося зробити повноцінний відбір та фасування бурштину за групами якості. Тож вперше на аукціоні виставили бурштин 1-4 групи якості і зведену, 5-ту групу «бурштин шаруватий, пінистий, забруднений». Ексклюзивні камені, вагою понад 500 г і понад 1000 г, поки на продаж не виставляли. За цими лотами проведуть аукціон після того, як Міністерство фінансів надішле лист з відмовою придбати такі зразки, адже саме це відомство, відповідно до законодавства, має першочергове право на викуп такого каміння.

Як повідомив у коментарі директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, під час торгів продали 334 кілограми 56 грамів сонячного каміння. Загальна сума виручених коштів – 127 784 тисячі доларів США. В розрахунку на чинний курс, це 3 569 мільйона гривень. Щоправда, внаслідок технічних проблем, чимало учасників не змогли приєднатися до аукціону через мережу інтернет. Загалом заявки подали 53 учасники, проте взяло участь менше: семеро в залі і онлайн тільки один учасник.

«На жаль, багато хто не зміг приєднатися через технічні проблеми з доступом до інтернету в обласній раді. Вони дзвонили, цікавилися перебігом торгів, але не змогли взяти участь. Але ми потрохи рухаємось. Ми домовилися, що згодом в залі буде встановлений стаціонарний екран, який можна буде використовувати не тільки для аукціону, і в залі налагодять доступ до мережі», – зазначив він.

З його слів, купили волинський бурштин не лише учасники з України, а й з Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратів. Все, що номінував учасник з ОАЕ, він викупив. Зокрема, туди поїде 59 кг волинського бурштину, в основному це крупна фракція.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів