Поділитись:

Вторгували понад 2 мільйони гривень: у Луцьку провели четвертий аукціон з продажу бурштину

Субота, 27 березня 2021, 00:22
Вторгували понад 2 мільйони гривень: у Луцьку провели четвертий аукціон з продажу бурштину

фото ілюстративне

Сьогодні, 26 березня відбувся четвертий відкритий аукціон із реалізації бурштину, видобутого КП "Волиньприродресурс".

Продано понад 236 кг "сонячного каменю", – повідомляє Волинська обласна рада.

Директор КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради Анатолій Капустюк повідомив, що на нинішні публічні торги мало бути  номіновано 2 тонни 278 кг 361 г бурштину-сирцю, однак в міжаукціонний період підприємством було реалізовно ще 386 кг різних фракцій "сонячного каменю", тому загальний об'єм виставленого на нинішній аукціон бурштину становить – 1 тонну 892 кг 406 г різних груп якості.

"Окрім того, в міжаукціонний період за результатами третього аукціону нами було реалізовано ще 334 кг бурштину на загальну суму 3 млн 569 тисяч гривень, додатково за цей період було реалізовано ще 283 кг бурштину на загальну суму 2 млн 856 тисяч 212 гривень, а також заключені договори та виписані інвойси на оплату за об'єми поставок, як по Україні, так і за кордон на загальну масу 466 кг 265 г бурштину на загальну суму - 6 млн 952 тисячі 658 гривень", – розповів  він.


Участь у четвертому аукціоні взяли компанії та фізичні особи, які попередньо реєструвалися і робили заявки. Всього зареєструвалося 23 учасники серед яких були представники України, Польщі, Литви, Гонконгу та ОАЕ.
За словами Анатолія Капустука, підприємство поступово популяризує офіційний бурштин та легальний механізм його продажу. Уже є кілька компаній, які безпосередньо співпрацюють з ним, не витрачаючи час і не чекаючи аукціону, адже ціна стала і затверджується Державним гемологічним центром Міністерства фінансів України, а також закріплюється попереднім аукціоном.

"Ми можемо пишатися тим, що наше комунальне підприємство "Волиньприродресурс" працює відкрито та прозоро. Як відомо, великі об'єми сонячного каміння реалізовуються в міжаукціонний період, проте за цінами аукціону. Торги теж доступні для учасників з усіх куточків світу, адже усі охочі можуть зареєструватися до участі у торгах і бути присутніми в залі, де відбувається аукціон, або ж за посередництвом відеоконференції ", – зауважив голова обласної ради Григорій Недопад.

Цього дня з аукціону придбали бурштин вагою 10-20 грамів два учасники з України та Гонконгу. 

"Фактично у нас на залишку цієї фракції на складах більше не лишилося. Як показує практика – вона є найбільш ходовою і взагалі дрібні фракції каміння користуються наразі найбільшим попитом. Тому у нас на залишках зараз збебільшого знаходиться по пів тонни великих фракцій бурштину", – розповів Анатолій Капустюк.  


Загалом було продано 236 кг 515 г "сонячного каменю" на загальну суму 2 млн 80 тисяч 256 гривень.  

П'ятий аукціон планують провести 30 квітня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів