Електричний літак від компанії Renault (фото)

П'ятниця, 03 грудня 2021, 06:42

Renault 4 був першим справжнім серійним хетчбеком у світі.  У 1961-1992 роках Renault було продано понад вісім мільйонів одиниць.  Цього року Renault 4 вирішив відсвяткувати 50-річчя, створивши концепцію електричного квадрокоптера.

Про це пише сайт новин Волині Конкурент з посиланням на Technology.org.

У майбутньому ми матимемо більше різних видів транспорту, в тому числі електричних летючих таксі.  Кілька виробників автомобілів, у тому числі Toyota і Hyundai, вже займаються просуванням цієї справи.  І хто знає – Renault може бути наступним, оскільки компанія стверджує, що вони планують льотні випробування прототипу AIR4.

 

AIR4 дуже схожий на оригінальний 4L, хоча він виготовлений з вуглецевого волокна.  Весь корпус літака підіймається, як навіс, відкриваючи  маленьку кабінку для двох із місцем для багажу та шолома.  У Renault кажуть, що саме штучний інтелект допоміг створити цей квадрокоптер.

Про AIR4 відомо не так багато, але деякі речі цілком очевидні.  По-перше, цей квадрокоптер найбільше підійде на роль повітряного таксі.  Зараз кілька компаній розробляють електромобілі, які одного дня будуть перевозити пасажирів містом.  По-друге, це не летючий автомобіль – хоча він виглядає як 4L, в AIR4 немає коліс.  Його рухова система складається з чотирьох дволопатевих пропелерів, по одному на кожному кутку автомобіля.

 

У ядрі AIR4 є кілька літій-полімерних акумуляторів місткістю 22 000 мАг – загальна місткість десь близько 90 000 мАг.  Renault AIR4 може досягати горизонтальної максимальної швидкості 26 м/с.  Його максимальна висота складає всього 700 метрів, але цього достатньо для польоту навіть над найвищими будівлями.

Renault AIR4 був створений Патрісом Мейньяном, генеральним директором і засновником TheArsenale.  Про своє творіння він сказав: «Протягом 60 років Renault 4 керують звичайні люди, які роблять його надзвичайним.  Це автомобіль, який символізує пригоди: простий, практичний, корисний і настільки ж сучасний, як і ретро.  Завдяки AIR4 від TheArsenale Renault 4 готовий до однієї зі своїх найбільших пригод».

Чи побачимо ми колись політ Renault AIR4?  Вірогідно невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: