Поділитись:

Новинка від Apple – самокерований автомобіль

Середа, 01 грудня 2021, 06:23
Новинка від Apple – самокерований автомобіль

Компанія Apple щоразу підсилює свою увагу до електрокарів, але зараз її фокус припав на виготовлення повністю автономного автомобіля.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент», посилаючись на TechCrunch.

За словами інсайдерів, новий керівник проекту Кевін Лінч хоче, щоб найперша модель їздила сама без будь-якої допомоги у вигляді напівавтономних функцій, які були до цього.

Повідомляється, що компанія прискорює виконання своїх планів та націлена на 2025 рік, хоча ще нещодавно стверджувала, що запуск планувала через 5-7 років. На їхню думку, розробка протікає плавно та здебільшого полягає у завершенні створення автономної системи керування. Також ходять чутки, що більша частина основної роботи уже позаду.

У самокерованому автомобілі планується ідеальний інтер’єр із сидіннями, схожими на лаунч-зону для пасажирів, сенсорною інформаційно-розважальною системою посередині та відсутність керма чи педалей. Також авто буде забезпечено кнопкою екстреного реагування.

Apple поки що відмовляється від коментарів. Нові пріоритети можуть допомогти проекту від частки невдач, невпевнених керівників та партнерів. Компанія могла б зрівнятися або перевершити діючі виробники автомобілів, які планують запропонувати повну або часткову автономію приблизно в той же час, до прикладу Volkswagen. Однак, потрібно пам’ятати, що повне автономне водіння має багато проблем, зокрема складно передбачуваний трафік та погодні проблеми, як-от сніг. Було б не дивно, якби Apple довелося відкласти розвиток автомобіля або принаймні попросити водіїв взяти на себе відповідальність за певних умов.

Нагадаємо, що Україна стане другою країною у світі після США, яка проведе перепис населення у співпраці з Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024