Поділитись:

Доступність відеоігор для людей з обмеженими можливостями

П'ятниця, 03 грудня 2021, 02:29
Доступність відеоігор для людей з обмеженими можливостями

Спільнота розробників ігор та видавців почала задумуватись про відкритість та доступність їхнього товару для людей з обмеженими можливостями, хоча на здійснення бажаного покращення може піти декілька років. Опитування, яке відбулось у Великобританії показало, що більшість людей з обмеженими потребами натрапляти на труднощі під час покупки та гри у відеоігри, що не дозволяє їм повністю насолодитись процесом.

Про це пише сайт новин Волині Конкурент з посиланням на Techcrunch.com.

Разом з організацією захисту людей з обмеженими можливостями Scope та консультантом із доступності ігор і коміксів Вівеком Гохіл було проведено опитування у якому взяло участь 1326 людей (812 осіб з інвалідністю, 514 здорових людей) щодо проблем, з якими вони стикаються в ігровому світі.

Дві третини заявили, що стикаються з перешкодами в іграх, найчастіше з доступністю або відсутністю допоміжних технологій. Багато хто каже, що через це уникали покупки, бо не могли грати в ігри у яких таких опцій не було.

Цікаво, що геймери з обмеженими можливостями набагато частіше купують ігрові предмети, захоплюються кіберспортом та іншим чином взаємодіють з різними платформами. Як зазначає Гохіл, лише у Сполученому Королівстві є близько 14 мільйонів людей з особливостями, які приносять великий прибуток, значна частина з них – активні геймери, проте їх рідко вважають вартими уваги.

Але здається ситуація покращується, адже все більше і більше світових розробників усвідомлюють, що додаткові опції зроблять їхні платформи кращими для всіх. Популярні відеоігри такі як Ratchet & Clank, The Last of Us: Part II та Forza Horizon 5, включають широкий спектр можливостей для особливих людей починаючи від дальтонізму і до уповільнення ігрового процесу та різноманітних варіантів складності.

У розробці також покращене апаратне забезпечення, яке допомагатиме людям із різними потребами, яке схоже на адаптивну ігрову приставку Xbox від Microsoft, яка стала величезним хітом серед людей, які не можуть використовувати звичайні джойстики.

Потрібно зробити крок вперед і найкращими друзями розробників має стати інженерія, за допомогою якої ігровий час стане доступним для усіх охочих. Фактично подолання негативного ставлення до інвалідності в інтернеті було найпоширенішим побажанням респондентів.

Дослідження цієї проблеми, яка пантеличить велику кількість людей з обмеженими потребами є надзвичайно важливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
10 квітня 2024
18 березня 2024
12:00
05 лютого 2024
29 січня 2024
20 вересня 2023
09 вересня 2023
16 серпня 2023
11 липня 2023
07 липня 2023