Поділитись:

Відеоігри можуть пом'якшувати симптоми психічних розладів, - дослідження

Понеділок, 21 червня 2021, 03:07
Відеоігри можуть пом'якшувати симптоми психічних розладів, - дослідження

Науковці з Ірландського дослідницького центру програмного забезпечення у ході досліджень з'ясували, що відеоігри мають здатність допомагати у пом'якшенні симптомів деяких психічних розладів.

Про це пише "Громадське".

Учені проаналізували десятки наукових робіт, які досліджують вплив відеоігор на стан психічного здоров'я. Особливу увагу вони звернули на два найбільш поширені психічні розлади серед населення: тривожність та депресію. 

З'ясувалося, що багатокористувацькі ігри можуть позбавити симптомів відчуття самотності; шутери, головоломки й рольові ігри допомагають розвивати мотивацію, а стратегії знижують тривожність.

Наприклад, гра Angry Birds знижувала передопераційну тривожність у дітей від 3 років, зберігаючи при цьому низький рівень тривожності після операції.

Також науковці звертають увагу, що проблема психічних розладів стала особливо гострою для людства після початку пандемії коронавірусу. 

За словами дослідників, відеоігри демонструють великі перспективи як недорогі та ефективні методи для пом'якшення деяких симптомів психічного здоров'я.  

«Загальна доступність і поширеність комерційних відеоігор в сучасному суспільстві робить їх неоціненним засобом, що охоплює людей із психічними розладами», — резюмували науковці.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів