Поділитись:

Компанія Маска чипувала мавпу і навчила її грати у відеоігри

Вівторок, 02 лютого 2021, 00:30
Компанія Маска чипувала мавпу і навчила її грати у відеоігри

Компанія Ілона Маска Neuralink імплантувала у мозок мавпи чіп, який дозволив тварині "силою розуму" грати у відеоігри.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на видання Tech Central.

"У нас є мавпа з бездротовим імплантатом в черепі з крихітними проводами, яка може своїм розумом грати у відеоігри. Імплант зовсім непомітний, а мавпа дуже весела", – заявив Маск.

Наразі компанія Neuralink продовжує збирати інформацію про роботу нейроінтерфесу мавпи та обіцяє найближчим часом поділитися відеозаписами процесу "телепатичної відеогри".

За словами Маска, розроблений його компанією нейроінтерфейс нагадує фітнес-браслет на черепі з імплантованими у мозок маленькими дротами. За допомогою пристрою можна напряму підключати мозок до комп'ютера, що і дозволяє мавпам грати у відеогри, посилаючи сигнали напряму, без клавіатури чи інших пристроїв вводу. Наразі дослідники з Neuralink намагаються навчити мавп з імплантованими чіпами грати у відеогру пінг-понг один з одним.

На думку Маска, експериментальна технологія може допомогти в усуненні травм головного і спинного мозку, а також компенсувати втрачені здатності людей за допомогою імплантованого чипа. Для того, аби імплантувати чіпи, у Neuralink розробили робота, який може хірургічно встановлювати у голові людини необхідні пристрої без пошкодження мозку та судин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів