Поділитись:

«Мінімалка», пенсія та обмеження: які зміни чекають на волинян у грудні (відео)

Середа, 01 грудня 2021, 20:51
«Мінімалка», пенсія та обмеження: які зміни чекають на волинян у грудні (відео)

З 1 грудня на українців чекає чимало змін. Найперше, це гроші.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

З грудня в Україні зросли мінімальна зарплата та пенсія. Перш за все це повязано підвищенням прожиткового мінімуму. Тепер мінімальна зарплата становить не 6000, а 6500 гривень. Щодо пенсій, то для чоловіків і жінок, які досягли пенсійного віку – 60 років – збільшиться аж на 80 гривень: із 1 854 до 1 934 гривень. При цьому головна умова для отримання мінімальної пенсії є страховий стаж у чоловіків 35 років, у жінок – 30 років.

Також з 1-го грудня українці зможуть змінити реєстрацію місця проживання онлайн. Зокрема, це можна буде зробити на порталі «Дія» чи через застосунок «Дія» в смартфоні. Як пояснювали у міністерстві цифрової трансформації, відтепер штамп в паспорті буде не потрібен.

Зміни стосуються не лише українців, які мають ID-картку, але й власників паспортів-книжечок. Також починаючи із грудня МОЗ розширено перелік професій які підлягають обовязковій вакцинації від COVID-19. Розширений список почне діяти з 9-го грудня.

Не вакциновані працівники мають бути відсторонені від роботи. При цьому робочі місця за ними зберігатимуться, зарплата – ні. Крім того, міністр охорони здоров'я зазначив, що з 6 грудня в Україні наберуть чинності нові карантинні обмеження у жовтій та червоній зоні. 

З 10 грудня обмежується обіг пластикових пакетів на території України. Тепер звичні для всіх надтонкі, тонкі та оксорозкладні пакети товщиною до 50 мікрометрів можуть лише продаватися, а не надаватися на безоплатно, як це зазвичай відбувається. Ця норма закону поширюється на усі сфери обслуговування: кафе, супермаркети. Повна заборона таких пакетів почне діяти з 9 березня 2022 року.

Нагадаємо, що на Волині зменшилась кількість пожеж в екосистемах, спричинених спалюванням сухостою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів