Поділитись:

Луцьк серед міст, які можуть отримати фінансування для покращення громадського транспорту

Вівторок, 30 листопада 2021, 01:24
Луцьк серед міст, які можуть отримати фінансування для покращення громадського транспорту

Україна може отримати для 200 мільйонів євро позики для покращення громадського транспорту, якщо Верховна Рада ратифікує спільну угоду з Європейським інвестиційним банком.

Про це пише Hromadske.ua, посилаючись на повідомлення Міністерства фінансів України.

Угода називається «Міський громадський транспорт України ІІ». 18 листопада проєкт її ратифікації зареєстрували у Верховній Раді. Заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів, що ратифікація цієї угоди Радою є важливим кроком, який надасть Україні правові підстави для подальшої реалізації проєкту.

«Якщо закон буде ухвалено до кінця 2021 року, то з наступного року ми очікуємо на підписання перших контрактів на постачання нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України», – зазначив Кава.

Ці кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро. На це зможуть розраховувати міста, які долучилися до проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

У Мінфіні нагадали, що за час реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України І» уклали контракти на постачання понад 90 сучасних тролейбусів та 42 трамвайних вагонів для міст-учасників проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024