Поділитись:

«Лікарі задихаються, а нещеплені хочуть потрапити в перукарню», – Наталія Янко

Неділя, 14 листопада 2021, 09:00

У Луцьку працівники патрульної поліції у зв'язку з карантинними обмеженнями перевіряють заклади харчування та інші заклади.

Про доцільність таких заходів говорили у п'ятницю, 12 листопада, під час круглого столу, який ініціював Громадянський Рух «СВІДОМІ». Зокрема, депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух "СВІДОМІ"» Алла Надточій порушила питання перевірки ковід-сертифікатів.

 

 

Як зазначив начальник управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень, працівники поліції працюють в межах визначеного законодавства.

 

"Є багато фейків, що ми зупиняємо людей на вулиці і перевіряємо наявність сертифікату та засобів індивідуального захисту. Це повна нісетниця. У місті перевіряємо заклади громадського харчування та інші заклади, а також громадський транспорт. Коли виявляємо особу без маски, спочатку проводимо профілактичну бесіду, і якщо людина не виконує вимогу працівника поліції, лише тоді складається протокол", – наголосив Андрій Крутень.

Як зазначила головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, для того, аби всі скрізь вільно пересувалися, потрібно вакцинуватися.

"На мою думку, працівники всіх підприємств повинні бути вакциновані. І якщо ми прагнемо швидше вийти з "червоної" зони і перейти хоча б у "помаранчеву", потрібно максимально вжити заходів, масимально жорстко перевіряти. Медицина не витримує, лікарі задихаються, а нещеплені  хочуть потрапити  в перукарню", – зазаначила Наталія Янко.

За її словами, якщо відтягувати щеплення, то ми не подолаємо пандемію, адже вірус мутує.

Участь в обговоренні питання взяли депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух "СВІДОМІ"» Михайло Наход, депутатка Луцької райради Христина Синюк, головний патрульний області Андрій Крутень,  заступниця начальника управління-начальника відділу медичних кадрів та планування УОЗ ВОДА Тетяна Трач та інші.

Нагадаємо: зростання захворюванності на коронавірус на Волині очікують протягом двох наступних тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
01 квітня 2024
03 квітня 2023
17 лютого 2023
31 січня 2023
08 грудня 2022
01 грудня 2022
22:00
07 листопада 2022
18:30
25 жовтня 2022
07 жовтня 2022
15:30