Поділитись:

У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)

Вівторок, 30 листопада 2021, 13:46
У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)

Волинські підприємці беруть участь у масштабному мітингу в столиці.

Разом з ФОПами з різних областей України у вівторок, 30 листопада вони прийшли під стіни Верховної ради. Представники малого бізнесу вимагають підтримати напрацьовані радою підприємців законопроекти, що покликані не вводити в Україні тотальну фіскалізацію та обов’язкові касові апарати, а також осучаснити й спростити трудове законодавство.

Мітингувальники вирушили від Верховної ради до офісу президента. ФОПи планують провести перформанс та продемонструвати, які суми надходжень до бюджету країни від малого бізнесу можуть бути втрачені в результаті неприйняття запропонованих напрацювань та законопроектів.

У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео)У Києві мітингують волинські підприємці: що вимагають (відео) 

Основні вимоги підприємців такі:

  •  Визначити як невідкладні законопроекти, напрацьовані та/або підтримані робочими групами Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України та Радою. Ідеться про проєкт закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків» (який передбачає перехід від широкої фіскалізаціі до фіскалізаціі окремих груп ризику), напрацьований Робочою групою з питань впорядкування використання РРО від Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, створеною при Президентові Україні, та сформованою згідно з Указом No582/2020, напрацьований представниками бізнесу разом з експертами та готові до внесення на розгляд Верховної Ради України.
  • осучаснення та спрощення трудового законодавства (проєкти законів №5371 та №5388)
  • врегулювання питання ринкового нагляду (№5473)
  • при дистанційній торгівлі при сплаті на розрахунковий рахунок продавця за товари або послуги за допомогою платіжного терміналу або з картки фізичної особи покупця такий спосіб розрахунків дозволяє контролювати надходження коштів через розрахунковий рахунок та виключають необхідність додаткового контролю з обов'язковим використанням фіскальних РРО – необхідно скасувати обов’язкове РРО
  • демонополізація ринку платіжних послуг – врегулювання ставок еквайрингу в Україні

Організатори заходу – Коаліція Ради Міст «Захисти ФОП», та Альянс РОМБ (Регіональних Об’єднань Малого Бізнесу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024