Поділитись:

В школі вже «кидають»: як розповісти учням Луцька про шкоду наркотиків

Неділя, 28 листопада 2021, 18:40
В школі вже «кидають»: як розповісти учням Луцька про шкоду наркотиків

Заходи з протидії поширенню наркотиків в учнівському середовищі відстають від реального стану речей. Подекуди учні старших класів – наркомани «зі стажем». 

Проблему підліткової наркоманії обговорили під час круглого столу, ініційованого Громадянським рухом «СВІДОМІ» 26 листопада.

Модерувала захід депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій. В обговоренні проблеми домашнього насильства та проблем, з ним пов'язаних, взяли участь: начальниця відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Шмігель, юрист, національний експерт, тренер із протидії домашньому насильству Віктор Вальчук та депутатка Луцької районної ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Христина Синюк.

В школі вже «кидають»: як розповісти учням Луцька про шкоду наркотиків 

Алла НадточійАлла Надточій
 

Ольга ШмігельОльга Шмігель
 

Як зазначив Віктор Вальчук, програми інформаційної протидії поширенню наркотиків в учнівському середовищі відстають від реального стану спарв. За його словами, під час таких «виховних уроків» учні старших класів розповідають історії про те, як вони вже позбулися наркозалежності. А це означає, що пробувати наркотики вони почали в класах середньої ланки.

Ольга Шмігель, яка також співпрацює із закладами освіти, додала, що, за словами педагогів, учні не сприймають інформації про шкоду наркотиків з вуст вчителів.

«Це те ж саме, як вчити молодші класи Правилам дорожнього руху. Одна спарва, коли це розповідає вчитель, якого вони бачать щодня. Зовсім інша справа, коли я приходжу на урок у форменому одязі поліцейського і розповідаю їм про Правила дорожнього руху. Тоді діти сприймають інформацію зовсім по-іншому», – зазначила Ольга Шмігель. 

Під час обговорення домашнього насильства та підліткової наркоманії учасники круглохо столу дійшли висновку, що це комплексні і часто пов'язані між собою проблеми. Тож до їхнього розв'язання також потрібно підходити комплексно, налагодивши співпрацю між закладами освіти, соціальними службами, правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування, психологами та активістами. 

Нагадаємо, що у Княгининку встановили камери відеонагляду, які дозволять відслідковувати «закладників» наркотиків удень і вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 травня 2024
08:00
30 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024