Поділитись:

«Ноутбук кожному вчителю»: перша партія техніки вже на Волині

Субота, 27 листопада 2021, 16:35
«Ноутбук кожному вчителю»: перша партія техніки вже на Волині

У рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації України Волинська область закупила 2045 ноутбуків. Першу партію у кількості 700 одиниць комп’ютерної техніки доставили  в область 26 листопада.

Про це повідомляє Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Техніку закупило управління освіти і науки облдержадміністрації за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з бюджетів територіальних громад. Сума коштів, виділених тергромадами області, складає від 10 до 30% від вартості ноутбуків.  

З метою проведення прозорого процесу закупівель, Мінцифри, МОН та ДКІБ СБУ розробили дашборд, де кожен може контролювати, як органи виконавчої влади використовують кошти та за яку ціну купують техніку.

Відтак, перші 700 ноутбуків прибули на Волинь та одразу доставляються постачальником у навчальні заклади області. Ноутбуки вже отримали школи в Олиці, Цумані, Підгайцях, Рожищі, Ківерцях та Луцьку. У суботу, 27 листопада, комп’ютерну техніку отримають навчальні заклади у Горохові, Мар’янівці, Берестечку та Колках.

Закуплені ноутбуки – сучасні, з потужним процесором, камерою та можливістю під’єднання до Інтернету. Середня вартість одного ноутбука – 17 800 гривень.

На наступному тижні Волинь очікує на ще одну партію комп’ютерної техніки в рамках національного проекту «Ноутбук кожному вчителю».

Нагадаємо, що члени постійної комісії з питань бюджету, фінансів і цінової політики схвалили узагальнені рекомендації щодо формування головного фінансового документа області на 2022 рік, а також погодили зміни до показників цьогорічного обласного бюджету. Субвенції Шацької, Цуманської та Луцької тергромад спрямували для співфінансування централізованої закупівлі ноутбуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів