Поділитись:

Вчені використали штучний інтелект, щоб зазирнути в минуле

Четвер, 25 листопада 2021, 04:48
Вчені використали штучний інтелект, щоб зазирнути в минуле

Вчені з Університету Бірмінгема, що у Великобританії, використали штучний інтелект, щоб зазирнути в минуле і побачити, як змінювалося біорізноманіття з роками. Це насправді трохи схоже на інший пристрій із наукової фантастики – машину часу.

Про це пише сайт волинських новин Конкурент, посилаючись на Technology Org.

Штучний інтелект (ШІ) – це не зовсім те, про що нам розповідає наукова фантастика. Це не те, що конкурує з людським інтелектом, принаймні, поки що. Але це дуже важливий аналітичний інструмент, здатний виявляти закономірності та робити прогнози набагато швидше, ніж люди.

Штучний інтелект як машина часу здається трохи дивним виразом, але насправді це надзвичайно важливий інструмент дослідження. Ми знаємо, що біорізноманіття активно змінювалося протягом останніх століть. Ми також знаємо, що люди були принаймні частково відповідальні за ці зміни. Нарешті, сьогодні ми маємо методи та інструменти для його дослідження. Проте знання про сучасне біорізноманіття були б ще ціннішими, якби ми могли представити їх у ширшому історичному контексті. І саме тут ШІ можна вважати цінним інструментом.

Люди можуть використовувати ШІ, щоб побачити, як розвивалися різні сценарії та які фактори найбільше вплинули на різноманітність, спостерігати зв’язки між біорізноманіттям, подіями забруднення та змінами навколишнього середовища.

Доктор Луїза Орсіні, головний автор дослідження, сказала: «Ми вже бачили, як недостатнє розуміння взаємопов’язаних процесів, що лежать в основі екосистемних послуг, призвело до неправильного управління з негативним впливом на навколишнє середовище, економіку та наше добробут. Щоб приймати правильні рішення в майбутньому, нам потрібен цілісний системний підхід, заснований на доказах. Наша структура машини часу є важливим кроком до цієї мети».

Можливо, колись вчені винайдуть справжню машину часу. Але до тих пір ШІ може творити чудеса як інструмент дослідження, а також як допомога для тих, хто приймає рішення.

Нагадаємо, вчені знайшли спосіб збільшити врожай нуту за допомогою штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів