Поділитись:

Роботи зможуть розуміти та впливати один на одного, – дослідники

Четвер, 11 листопада 2021, 04:38

Нова система машинного навчання допомагає роботам розуміти та виконувати певні соціальні взаємодії.

Про це пише ІА «Конкурент» з посиланням на Technology.org  

Роботи можуть доставляти їжу в університетському містечку і потрапляти в лунку на полі для гольфу, але навіть найдосконаліший робот не може виконувати базові соціальні взаємодії, які мають вирішальне значення для повсякденного життя людини.

Дослідники Массачусетського технологічного інституту включили деякі соціальні взаємодії в основу робототехніки та наділили машини можливістю розуміти, що означає допомагати чи перешкоджати одне одному, і навчитися виконувати ці дії самостійно. У змодельованому середовищі робот спостерігає за своїм колегою, здогадується, яке завдання він хоче виконати, а потім допомагає чи перешкоджає цьому роботу, ґрунтуючись на своїх власних цілях.

Дослідники також показали, що їхня модель створює реалістичні та передбачувані соціальні взаємодії. Відео роботів, що взаємодіють один з одним, переконали людей, адже вони погодилися з типом соціальної поведінки, яка відбувалася між роботами.

Також науковці зазначають, що можливість роботів виявляти соціальні навички може призвести до позитивної взаємодії людини та робота.

Нагадаємо, що австралійські студенти розробили робота-павука для 3D-сканування Наракортської печери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів