Поділитись:

Надрукована оселя: у США створять житловий район на 3D-принтері (фото)

Вівторок, 02 листопада 2021, 03:40
Надрукована оселя: у США створять житловий район на 3D-принтері (фото)

У США, у місті Остін компанія ICON хоче «надрукувати» на 3D-принтері найбільший житловий район у світі.

Про це пише hromadske.ua з посиланням творців.

Проєкт реалізують спільно з будівельною компанією Lennar та архітектурною фірмою BIG-Bjarke Ingels Group.

Перші будинки планують закласти на початку 2022 року. Точне місце розташування будівельного майданчика не розголошують.

У своїй заяві компанії пропонують «перспективний шлях» до створення доступного, технологічного будинку, що відповідає попиту, який росте.

«Нестача робочої сили та матеріалів – два основних фактори, які роблять мрію про будинок недосяжною для багатьох американських сімей», – каже Ерік Федер, президент Lennar.

ICON стверджує, що її будівельна система Vulcan може поставляти будинки та конструкції площею до майже 280 квадратних метрів відповідно до будівельних норм. Обіцяють, що прослужить таке помешкання стільки ж або навіть довше, як стандартні будинки з бетонних блоків.

Також в ICON переконують, що їхня система конструкцій, довговічні та міцні будівельні матеріали надають більшу безпеку та стійкість будинкам, щоб витримувати екстремальні погодні умови.

«Сполучені Штати стикаються з дефіцитом приблизно 5 мільйонів нових будинків, тому існує гостра потреба швидкого збільшення пропозиції без шкоди для якості, краси чи стійкості, і це якраз сильна сторона наших технологій», – каже співзасновник і генеральний директор ICON Джейсон Баллард.

Надрукована оселя: у США створять житловий район на 3D-принтері (фото)Надрукована оселя: у США створять житловий район на 3D-принтері (фото) 

Нагадаємо, у селищі Недригайлів Роменського району Сумщини на будівельному 3D-принтері вперше в Україні задля експерименту хотіли надрукувати будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів