Поділитись:

Лучанка в Дубаї допомагає схуднути дівчатам з усього світу (фото)

Четвер, 25 листопада 2021, 09:00

Анастасія Свиредюк – фітнес-експерт і консультант по здоров'ю. Офлайн та онлайн надає спектр послуг, в які входять тренування, правильне харчування та ментальне здоров'я.

Анастасія – корінна лучанка, проте у 2012 році виїхала в ОАЕ.

 

Журналістам волинських новин "Конкурент" тренерка розповіла, що таке ментальне здоров'я, як правильно харчуватися та поділилася секретами того, де брати сили й мотивацію, аби схуднути.

– Як розпочинається ваш день, як тренерки?

– Прокидаюсь без будильника. Далі – ванні процедури, випиваю свою гарячу водицю з куркумою, імбирем і медом. Молюсь. Потім – медитація, йога. Сніданок. І – до праці.

 

– Як ви потрапили за кордон та чому вирішили бути фітнес-тренером?

– У 2010 році я проходила практику у Греції. І саме тоді вирішила, що хочу жити за кордоном. Так потім склалося, що у 2012 я виїхала працювати за контрактом в Дубай.

Завжди захоплювалася правильним харчуванням. Це було більше, ніж просто хобі. Коли я переїхала за кордон, то відчула велику різницю у харчуванні, адже тут не було перших страв, які готували у мене вдома щодня.  В Арабських Еміратах вся продукція переважно "привозна", тобто з хімічними добавками. Це все відбивається на здоров'ї та  лишніх кілограмах.

Раз у тиждень чи раз у місяць я готую перші страви. Але це про перші страви кажу, а так то я готую щодня.

Анастасіє, розкажіть, що таке ментальне здоров'я та навіщо воно нам потрібне?

– У мене також були погані звички, тому я все відчула на собі. Кілька років тому я відкрила для себе новий, скажемо, аспект про психологію і духовний розвиток. І не лише, як релігію, а як розвиток особистості. Це поєднання з нашим тілом і нашим вибором, які впливають на наше життя, тому що кожного дня ми робимо якийсь вибір – що ми з'їмо, вип'ємо, з якої ноги ми встанемо, як ми відповімо на грубість. Це все залежить від того, наскільки ти ментально здоровий і стабільний, в гармонії сам з собою.

 

Ментальне здоров'я це те, як ми реагуємо на певні події, стреси, нещасні випадки, проблеми, на хамовитість, навіть на коронавірус. Людина повинна навчитися розуміти, що життя прекрасне, що воно одне і жити можна дуже довго. Але головне, як ти живеш. І всі наші хвороби, до речі, починаються від того, як ми живемо і мислимо, ставимося до себе і навколишнього середовища.

– Яка основна помилка людей, які хочуть схуднути?

– Це навіть не помилка, а неправильно виставлений пріоритет. Це коли люди зводять схуднення лише до результату на вазі. Але насправді неважливо, яка вага, бо кожен має різну структуру тіла. Хтось гониться за 40 кілограмами, хтось хоче 60, для чоловіків м'язи важливі. Усе має бути збалансовано і рівномірно по всьому тілу.

 

Друга помилка – виснажувати себе різними дієтами, бо треба їсти 1500 калорій. Це неправильно. Бо ти виснажуєш організм і завжди думаєш про їжу. Ти "вічно" голодна людина, а коли ти голодна, то ти зла, і не маєш гармонії в душі. Такі і вночі можуть мріяти про їжу. А можна їсти усе по-трошки і з більш доцільними інгрідієнтами створити досить корисну страву, і ні в чому собі не відмовляти.

Помилка – слухати всіх. А потрібно вирішити для себе, чому я хочу схуднути, і вести правильний спосіб життя.

– А який найпоширеніший міф про схуднення?

– Жити і харчуватися здорово – це дорого, важко і нудно. Це може бути дорого, якщо харчуватися по маркетингу, якщо без – не дорого. І продукти завжди можна замінити, і вони будуть навіть кращими. Якщо ми, наприклад, живемо в Луцьку, то нам не обов'язково щодня їсти авокадо.

Не треба сприймати тренера, як батіг і пряник. Нібито він  їсти не дає і питає, чи ти на вихідних солодкого, бува, не наїлася, бо ще на це не заслуговуєш. Займатися спортом потрібно із задоволенням, бо ти знаєш, що ти робиш це не для тренера, а для себе.

 

Я робила невелике дослідження: коли ми більше їмо овочів та фруктів, то тоді більше займаємося спортом і більш активніші. Ми змінюємо спосіб життя: якщо ми спали 9 годин, то починаємо спати 8, і за рік ми додаємо до свого життя ще 30 повноцінних днів.

– Як визначити ідеальну масу тіла? Кажуть, є певні формули. Наприклад, якщо зріст 164 сантиментри, то ідеальна вага –  64 кілограми. Це так?

– Формул дуже багато насправді і кожен свою пропагандує. Я вважаю, що ідеальна вага це та, у якій тобі добре, у якій у тебе є сили на те, щоб жити, працювати, проводити час з рідними, не відчувати втому чи апатію. Коли усе в кайф, вистачає енергії, ми сяємо посмішкою навіть тоді, коли наша вага 67 кілограмів.

– Анастасіє, а якщо немає ні сили волі, ні мотивації, де їх брати, щоб схуднути?

– Сила є, воля є, а сили волі немає, як то кажуть. Передусім потрібно пам'ятати, що за нас цього ніхто не зробить і все у наших руках. Не з'явиться бажання щось робити, коли у нас питатимуть: "Коли ти вже нарешті почнеш?". Кожна людина повинна вирішити для себе, навіщо це їй. Хоча це – здоров'я, і це впливає на зморшки, на вигляд, на мішки під очима, це для того, аби красивішою бути і виглядлати молодше. Для чоловіків це витривалість, спортивно-атлетичне тіло, молодість і довголіття.

Звісно, бувають дні, коли не хочеться, коли мінус двадцять і холодно, коли хочеться просто з'їсти шоколадку і дивитися фільм. От тоді й потрібен тренер. Буває, що ви вирішили почати з понеділка і ніби все добре, а через тиждень-два з'являється лінь чи у вас з'являється багато справ. Тут теж потрібен тренер, щоб допомогти вам подолати ці бар'єри.

 

Чи справді ефективно худнути онлайн?

– Насправді це дуже класно. І навіть люди, які живуть зі мною в одному місті, часто надають перевагу тренуванню онлайн – не треба витрачати час на доїзд, бо Дубай – дуже велике місто. До речі, коли люди тренуються онлайн, вони більш пунктуальні.  

– Скільки це коштує?

– Різниця у вартості тренувань онлайн і офланй не дуже велика. Ви не платите за спортзал, наприклад. Але багато залежить від виду тренувань.

– При схуднені важливіші тренування чи дотримання здорового харчування?

– Вибирати тут, звичайно, важко. Якщо відповідати абстрактно, то більш важливим аспектом все-таки є харчування, бо заняття спортом – це лише тридцять відсотків, а левова частина – це харчування. Бо ми є те, що ми їмо.

– Кому ви допомагаєте худнути? Як худнуть в Дубаях та Україні? Цікаво дуже, у чому арабки приходять на заняття.

– У мене є дівчата зі Львова, Узбекистану, Росії, Англії, Руминії, Саудівської Аравії. Місцеві жінки люблять релакс і все, щоб було в кайф. Але є такі, що займаються в жіночому залі з жіночими тренерами, де вони можуть бути у спортивному одязі без хіджаба. У багатьох є спортзали удома.

До речі, я також займаюся йогою. То це більш для них цікаво.

– Тільки з жінками займаєтесь?

–Спочатку думала, що буду лише з жінками. Але є і чоловіки.

– Аби бути здоровим та красивим, від чого потрібно відмовитися?

– Я відмовилася від шкідливої їжі і шкідливих звичок. Спочатку треба відмовитися від куріння сигарет, вейпів, кальяну, від алкоголю. Щодо алкоголю, то пити, звісно, можна, але має бути хороше вино чи хороший коньяк. І я зараз кажу не про бренд.

Спочатку обмежити, а потім повністю відмовитися від смаженої їжі, від майонезів та кетчупів. Ми можемо зробити удома салат, і все ніби добре, але заправляємо купленим у супермаркеті готовим соусом –  відтак ми зіпсували салат, бо там нічого корисного немає. Краще олія, лимон. Варто відмовитися від газованих напоїв – кока коли, спрайту, фанти, пива та шампанського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів