Поділитись:

Стрілянина в центрі Луцька: неповнолітнім хуліганам винесли вирок

Вівторок, 23 листопада 2021, 16:11

Двом неповнолітнім, які 15 серпня цього року влаштували стрілянину під вікнами Головного управління Національної поліції у Волинській області, оголосили вирок.

Інформація про це з'явилась у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише Інсайдер медіа.

Таким чином, 15 серпня близько 22:00 у сквері біля готелю «Україна» на вулиці Словацького між декількома людьми виникла суперечка, яка швидко переросла у масову бійку. Один із підлітків вдарив чоловіка в обличчя. Чоловік натомість почав оборонятися, проте другий 17-річний хлопець дістав із кишені пневматичний пістолет «KWC» і вистрілив у живіт чоловікові. Двом очевидцям, які втручались та намагались припинити цей конфлікт, підліток випустив по 2 кулі в ноги.

Свідки бійки викликали на місце стрілянини поліцію та медиків. Постраждалі внаслідок бійки не отримали серйозних травм.

Правоохоронці оперативно затримали обох підлітків і встановили їх особи. Ними виявились студенти Волинського фахового коледжу НУХТ.

Їм інкримінували кримінальне правопорушення, передбачене ст. 296 ч.4 КК України (Хуліганство). У вчиненому хлопці розкаялись.

Як зазначається у вироку, представники підлітків-хуліганів характеризують дітей позитивно, стверджуючи, що мають на них виховний вплив. За свідченнями представників, правопорушники зробили належні висновки і їх виправлення можливе без обмеження чи позбавлення волі. А бабуся неповнолітнього, який ударив, але не стріляв з пістолета, просила суд передати онука під її нагляд.

У суді потерпілий чоловік, якому вистрілили в живіт та вдарили в обличчя розповів, що винуватці інциденту збитки йому відшкодували повністю. Тому просив обвинувачених не карати.

Другий потерпілий чоловік відмовився від претензій до обвинувачених, а також відмовився від залучення його до справи, як свідка.

Суддя Луцького міськрайонного суду визнала обох хлопців винними. Одному з неповнолітніх, який стріляв з пістолета присудили 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік. Іншого парубка звільнили від покарання та передали на поруки бабусі.

Пістолет, з якого стріляв хуліган, знищили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів