Поділитись:

TikTok покращує захист від небезпечних челенджів

П'ятниця, 19 листопада 2021, 05:39
TikTok покращує захист від небезпечних челенджів

TikTok здобув погану репутацію щодо розміщення небезпечних вірусних викликів у своєму додатку, які в найгірших випадках призводили до серйозних травм або смерті. Зовсім недавно додаток знову потрапив у заголовки новин, тож сьогодні TikTok ділиться результатами свого дослідження вірусних челенджів, а також тим, як він вживає заходів.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент» з посиланням на TechCrunch.

На сьогоднішній день TikTok часто намагався применшити свою участь у вірусних челенджах. У жовтні TikTok заперечував, що «slap a teacher» (вдарити вчителя) є трендом TikTok, наприклад. Після того, як один із дітей помер при спробі придушити себе, TikTok випустив заяву, в якій йшлося про те, що компанія не знайшла жодних доказів, пов'язаних з асфіксією на своїй платформі.

Сьогодні TikTok публікує результати свого дослідження шкідливих та небезпечних викликів. Компанія заявила, що кілька місяців тому вона запустила глобальний проект на цю тему, який включав опитування понад 10000 підлітків, батьків та вчителів. Вона також доручила незалежному агентству захисту Praesidio Safeguard підготувати доповідь із докладним викладом висновків та рекомендацій. Крім того, групі у складі 12 провідних експертів з безпеки підлітків було запропоновано розглянути доповідь та подати свої власні матеріали. І нарешті, TikTok співпрацює з доктором Річардом Гремом, клінічним дитячим психіатром, що спеціалізується на здоровому підлітковому розвитку, та доктором Гретхен Бріон-Майлз, ученим-терапевтом, яка спеціалізується на запобіганні ризику у підлітковому віці, щоб запропонувати подальші рекомендації.

Наведені в доповіді дані заслуговують на вивчення, оскільки в них йдеться про те, як соціальні мережі можуть стати живильним середовищем для шкідливого контенту, як, наприклад, ці вірусні виклики, через те, що соціальні платформи так широко використовуються молодими людьми. А у молодих людей набагато більший апетит до ризику через те, де вони перебувають з погляду їхнього психологічного розвитку.

Хоча дослідження показують, що платформи соціальних мереж мають ще багато зробити для вирішення проблем, пов'язаних з безпекою користувачів, реакція TikTok тут досить мінімальна. Компанія оголосила про те, що вона додає до свого Центру безпеки новий розділ, присвячений небезпечним викликам, і переглядиме деякі формулювання, що використовуються в її запобіжних ярликах, які з'являються, коли люди шукають виклики, пов'язані з самогубством чи завданням шкоди. Іншими словами, TikTok каже, що тепер буде краще модерувати контент.

Нагадаємо, що нещодавно Леді Гага зняла свій перший TikTok.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів