Поділитись:

У Ковелі реконструюють центр міста (фото)

Четвер, 18 листопада 2021, 17:33

На Ковель чекає масштабна реконструкція центральної частини міста та Привокзальної площі. Втім, зміни уже відбуваються – ведеться капітальний ремонт тротуарів на вулиці Незалежності.

Про це повідомляє Ковельська міська рада, інформує «Ковель media».

Кроки у цьому напрямку зробили ще влітку. Провели конкурс на кращу концепцію реконструкції Привокзальної площі і визначили проєкт-переможець. Його автори – колектив з Луцька у складі архітекторів: Дмитра Кирилюка, Вікторії Кирилюк та Оксани Костюк.

Вони запропонували цікаве архітектурно-художнє оформлення благоустрою та озеленення. У концепції сформоване чітке функціональне зонування території площі, визначене її просторове та композиційне рішення, організовано транспортні та пішохідні зв’язки.

Нещодавно був підписаний договір з проєктною організацією щодо розробки проєктно-кошторисної документації.

Міський голова Ігор Чайка каже, що центральна частина потребує змін. Про це йому неодноразово говорили ковельчани, чимало депутатів підтримують таку ініціативу та й час вимагає цього.

«У наступному році ми розпочинаємо ремонт Привокзальної площі. Там дуже багато роботи. У першу чергу з мережами. Цей проєкт буде реалізовуватись упродовж кількох років. Паралельно будемо вирішувати проблему стихійної торгівлі, тому що Привокзальна площа має непривабливий вигляд і через це.

Розумію тих людей, які там торгують. Втім ми рухаємось до європейських стандартів і торгівля має вестись цивілізовано Ми запропонуємо рішення, яке задовольнить продавців і споживачів», – запевнив мер.

Зміни відбудуться у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Йдеться про облаштування нових доріжок, освітлення, встановлення нових лавок, елементів декору. Проєкт у роботі.

Хочуть у Ковелі оновити і адмінбудівлю міської ради. Приміщенню вже півстоліття, воно має не досить привабливий вигляд. Концепцію змін розробили,  планують благоустрій прилеглої території.

Як орієнтовно виглядатиме у майбутньому будівля міської ради, можна бачити на фото нижче:

Нагадаємо, у в обласному центі Волині триває реконструкція спортивного комплексу Луцького національного технічного університету. Станом на 17 листопада у спорткомплексі перекрили будівлю, встановили вікна, оздобили та утеплили ззовні, а в приміщенні, де розміщений басейн, – стіни обклали плиткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
06 березня 2024
13:06
04 березня 2024
27 лютого 2024