Поділитись:

На Meta подали позов за приховування інформації про шкоду Facebook для дітей

Середа, 17 листопада 2021, 04:24
На Meta подали позов за приховування інформації про шкоду Facebook для дітей

Прокуратура штату Огайо, що у США, подала судовий позов на компанію Meta Марка Цукерберга, де звинуватила соцмережу за приховування інформації про негативний вплив Facebook на дітей.

Про це пише Суспільне, посилаючись на The Wall Street Journal.

Позивачі стверджують, що Meta порушує федеральний закон про цінні папери, навмисно вводячи громадськість в оману про негативний вплив своєї продукції на неповнолітніх. Окрім відшкодування збитків нас суму понад 100 мільярдів доларів, прокуратура Огайо вимагає від компанії зміни алгоритмів Facebook.

«Facebook заявив, що піклується про наших дітей і відсіює онлайн-тролів, але насправді це тільки створило страждання і розбрат заради отримання прибутку», – каже державний прокурор Дейв Йоцген.

Американці звинувачують розробників та керівників Meta у приховуванні документів, які містять суспільно важливу інформацію про шкоду від користування соціальними мережами.

Представники компанії натомість заявили, що позов прокуратури Огайо не є обґрунтованим і корпорація націлена «рішуче захищатися».

За даними нещодавнього розслідування, проведеного The Wall Street Journal, значний відсоток дівчат-підлітків, які користуються додатком Instagram, мають психологічні проблеми, зокрема багато з них страждають на розлад харчової поведінки. У матеріалі наголошується на тому, що Facebook знає про токсичність та негативні ефекти від Instagram, але приховує докази, запобігаючи падінню акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024