Поділитись:

Instagram заблокував сторінку свого керівника Адама Моссері

Четвер, 11 листопада 2021, 03:22
Instagram заблокував сторінку свого керівника Адама Моссері

У вересні 2021 року обліковий запис керівника Instagram Адама Моссері ненадовго заблокували. Причиною стала фейкова інформація про його смерть, яку поширив один із користувачів соціальної мережі.

Відповідальність за повідомлення про смерть взяв на себе користувач, підписаний як @Syenrai, пише hromadske, посилаючись на Business Insider.

Шахрай зізнався, що створив підроблений некролог, аби переконати Instagram, що Моссері помер. І йому частково це вдалося.

«Як і інші інтернет-сервіси, Instagram має онлайн-форми, які допомагають людям повідомляти про підозрілу активність або повідомляти нам про смерть друга чи члена сім’ї», — пояснила представниця Meta, ім’я якої видання не вказує.

Вона підтвердила тимчасове блокування акаунту Моссері, додавши, що деякі люди зловживають цими формами. Тому соцмережа наймає слідчих та спеціалістів із кібербезпеки, щоб виявити тактику шахраїв. Це потрібно для удосконалення функції.

Попри те, що обліковий запис керівника Instagram швидко відновили, інші користувачі, на яких націлені такі шахрайства, можуть не мати змоги відновити доступ до своїх профілів протягом днів або й тижнів, пише видання.

Щоб заблокувати користувачів із менш як мільйоном підписників, шахраї надсилають в підтримку Instagram з інтернету некрологи випадкових людей, які нещодавно померли. Навіть якщо ім’я не збігається з обліковим записом.

Нагадаємо, соцмережа Instagram у найближчому майбутньому планує ввести платні підписки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів