Поділитись:

Сутички на польсько-білоруському кордоні: поранений поліцейський (відео)

Вівторок, 16 листопада 2021, 15:40
Сутички на польсько-білоруському кордоні: поранений поліцейський (відео)

Мігранти біля КПП «Брузги – Кузьниця» на білорусько-польському кордоні 16 листопада продовжили спроби прорватися до Польщі через колючий дріт. Вони спробували зламати паркан і кидали каміння та пляшки у польських силовиків.

Про це повідомляє видання «Радіо Свобода».

Група мігрантів, у руках яких були ціпки, спробувала зламати ділянку огорожі на польському кордоні. У відповідь польські силовики застосували сльозогінний газ, а потім водомети.

За даними польської поліції, один поліцейський був поранений, йому в голову влучив камінь, кинутий мігрантами. Правоохоронця шпиталізували.

Міністерство оборони Польщі повідомляє, що з боку мігрантів у бік польських прикордонників і силовиків летять світлошумові гранати.

Напередодні до КПП прийшли, за даними польської сторони, близько 3,5 тисячі мігрантів. Вони оточили пост і вимагали пропустити їх на територію ЄС.

Переважно там зібралися курди, громадяни Іраку, які перебувають на кордоні вже тиждень. Польща стягнула на кордон війська і добровольчі підрозділи й не дає їм перетнути кордон. Лише окремим мігрантам вдалося потрапити на територію Польщі, але більшість цих людей незабаром затримали.

У прикордонній службі Польщі очікують «насильницького переходу кордону». За даними білоруської служби Радіо Свобода, до КПП мігранти йшли у супроводі білоруських силовиків зі зброєю у руках. Прикордонники Білорусі також почали знімати дротяну огорожу на КПП з білоруського боку.

Нагадаємо, що через можливу загрозу масового прориву кордону мігрантами на території Волинської області посилили охорону державного рубежу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів