Поділитись:

Показали, як охороняють держкордон на Волині (ексклюзивне відео)

Понеділок, 15 листопада 2021, 11:35
Показали, як охороняють держкордон на Волині (ексклюзивне відео)

Через можливу загрозу масового прориву кордону мігрантами на території Волинської області посилили охорону державного рубежу. 

Про те, як охороняють кордон, йдеться в сюжеті на «Радіо Свобода».

На території Волинської області Україна почала посилювати кордон із Білоруссю.

Як повідомив під час робочого візиту на Волинь міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, на охорону рубежів додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських.

Зі слів міністра внутрішніх справ, на кордоні з Білоруссю визначили 10 ділянок, звідки можна очікувати наступ мігрантів. Одна із них – на ділянці відділу «Грабове».

«Ця ділянка знаходиться на стику трьох держав – України, Білорусі та Республіки Польщі. Тому вважаємо, що найбільш є загрозливою саме ця ділянка щодо перенаправлення потоків нелегальної міграції», – начальник пресслужби 6 Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Спікер Держприкордонслужби України Андрій Демченко розповів, як саме посилили охорону кордону.

«На даний момент активно посилено охорону кордону тепловізійними комплексами. Відбувається моніторинг за допомогою безпілотних літальних апаратів. Наша авіація моніторить кордон. І, звісно, ми враховуємо всю інформацію, яку збирає розвідка, в тому числі розвідка Держприкордонслужби... Для себе ми чітко розуміємо, на яких маршрутах може відбутися підвіз мігрантів і де вони в подальшому будуть намагатися перетнути державний кордон України», – зазначив він.

Прикордонники неподалік кордону розбили наметове містечко – живуть в польових умовах.

Зі слів коменданта прикордонної комендатури швидкого реагування Олександра Масловського, основним завданням підрозділу є посилення прикордонних нарядів, які безпосередньо несуть службу з охорони державного кордону.

«В разі скупчення незаконних мігрантів поблизу державного кордону, ми маємо висунутися на визначений напрямок, де наявними силами і засобами будемо здійснювати стримувальні дії з метою недопущення незаконного перетину державного кордону групами незаконних мігрантів», – розповів він.

Наразі ж, додає Олександр Масловський, ситуація на державному кордоні абсолютно контрольована. Жодної інформації щодо накопичення груп незаконних мігрантів на даний час немає, проте підрозділ знаходиться в постійній готовності до виконання завдань за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів