Поділитись:

Мігрантська криза: на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

Неділя, 14 листопада 2021, 16:36
Мігрантська криза: на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

У зв'язку із загрозою масового прориву державного кордону мігрантами з території Республіки Білорусь у прикордонних областях України можуть запровадити різні превентивні заходи, в тому числі – введення надзвичайного стану.

Про це йшлося під час брифінгу силових відомств у Волинській обласній державній адміністрації 14 листопада.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, під час розширеної наради силовиків спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування у Луцьку 14 листопада вдалося напрацювати план дій у разі можливого масового прориву кордонну з території Республіки Білорусь. Не виключено, що в прикордонних областях впровадять надзвичайний стан.

Разом з тим глава СБУ Іван Баканов зазначив, що наразі мігранти не мають наміру рухатися в Україну.

«Хочу всіх заспокоїти, що планів біженців щодо пересування на територію України ми не фіксуємо. Разом з тим ми готуємося до будь-яких сценаріїв», – заявив голова СБУ Іван Баканов.

Також правоохоронці попередили громадян України про кримінальну відповідальність за незаконне сприяння іноземним громадянам у перетині державного кордону України. Під час брифінгу глави силових відомств наголосили, що в цьому випадку йдеться про національну безпеку і оборону України. Тож відповідальність за такі злочини буде суворою. Наразі розвідка володіє інформацією про осіб, які мають намір таким чином заробляти гроші.

Нагадаємо, Волинь, як і інші суміжні із Республікою Білорусь області України, готується до можливого масового прориву кордону біженцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів