Поділитись:

Україна укріплюватиме кордон з Білоруссю – нарада силовиків на Волині (відео)

Неділя, 14 листопада 2021, 16:57
Україна укріплюватиме кордон з Білоруссю – нарада силовиків на Волині (відео)

Україна укріплюватиме кордон з Республікою Білорусь впродовж наступних двох років. Відповідна програма закладена в державний бюджет на 2022 рік. Однак, для швидкої відповіді на можливі порушення недоторканості кордону, у місцях можливого скупчення мігрантів встановлять тимчасові споруди.  

Про це під час брифінгу силових відомств 14 листопада у Луцьку заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Це наша стратегічна мета на наступні 2 роки. Якщо ж ми говоримо про швидку відповідь на тих ділянках, де, можливо, буде масова присутність мігрантів, там будуть розташовані тимчасові споруди», – пояснив Денис Монастирський.

Також вздовж кордону визначені місця для дислокації додаткових сил Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. Денис монастирський додав, що також між силовиками, органами державної влади та місцевого самоврядування і громадськими формування з охорони громадського порядку вибудувана взаємодія, тож вони у спільній координації будуть захищати державний кордон.

Секретар РНБО Олексій Данілов додав, що окремі громадяни вже висловили готовність поселити у себе додаткові сили прикордонників, які забезпечуватимуть охорону державного кордону.

Нагадаємо, у зв'язку із загрозою масового прориву державного кордону мігрантами з території Республіки Білорусь у прикордонних областях України можуть запровадити різні превентивні заходи, в тому числі – введення надзвичайного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024