«Це не влада, це якась декорація», – Степанов про виплати вакцинованим

Вівторок, 16 листопада 2021, 11:20

Колишній міністр охорони здоров’я Максим Степанов розкритикував обіцянку президента Володимира Зеленського роздати двічі вакцинованим проти коронавірусу українцям по 1000 гривень.

Допис Максим Степанов опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Як відомо, Володимир Зеленський пообіцяв 1000 грн кожному, хто щепиться двома дозами вакцини. Гроші можна буде отримати через додаток «Дія» і витратити лише на абонемент в спортзал, похід в кіно, театр та внутрішні перельоти. Таким чином, держава підтримає бізнес, який найбільше постраждав під час пандемії.

Проте, зазначає ексміністр, влада абсолютно не подбала про пенсіонерів, які найбільш вразливі до вірусу.

«А пенсіонерам – нічого. Вони все одно не ходять в спортзал, не літають, не знають про новинки в кіно та і загалом головна їхня розвага – це похід в магазин або на ринок, де ціни жахають сильніше, ніж психологічні трилери. Може, їм по 1000 грн на їжу?! Але ж в них немає смартфона», – пише Степанов.

Зі слів колишнього міністра, із загальної кількості пенсіонерів вакциновано близько 20 %. Хоча саме ними переповнені стаціонари і серед них фіксується найвища смертність. 

«Але про те, як заохотити вакцинуватися і підтримати людей похилого віку, подумають пізніше. Якщо вони, звісно, доживуть до того часу... Справедливо, чи не так?!

P.S. І медикам, традиційно, щира подяка та уклін від Президента. Це не влада, це якась декорація!» – йдеться в дописі.

Інформація про виплати за вакцинацію викликала бурхливу реакцію в соцмережі – з'явилися десятки мемів на цю тему.

Нагадаємо: 18 травня 2021 року Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав основною причиною такої ініціативи – повільний прогрес із щепленням та поставками вакцин в Україну. Сам Степанов зазначив, що темпи вакцинації не влаштовують і його самого, але він вважає, що в умовах спротиву антивакцинаторів та неконструктивної критики політиків його команда зробила все можливе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: