Поділитись:

COVID-сертифікати тепер можна згенерувати у ЦНАПах

Вівторок, 16 листопада 2021, 05:26

В Україні COVID-сертифікати тепер можна згенерувати у центрах надання адміністративних послуг міста.

Про це повідомляє Міністерство та Комітет цифрової трансформації України.

«У період пандемії ЦНАПи не тримаються осторонь та долучаються до підтримки громадян. Дедалі більше центрів із кожної області України стають ще й центрами підтримки "Дії"», – йдеться в повідомленні.

За наявності місць для самообслуговування у таких центрах працівники не лише надають відвідувачам державні послуги, а й допомагають згенерувати COVID-сертифікат через застосунок або портал «Дія».

За даними Мінцифри, найбільше ЦНАПів долучилися до надання відвідувачам допомоги з генерацією COVID-сертифікатів у Дніпропетровській, Харківській та Херсонській областях.

Для генерування COVID-сертифіката у застосунку «Дія» необхідно авторизуватися, натиснути «Послуги» та обрати пункт «COVID-сертифікати» – «Отримати сертифікат». Далі слід поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у «Дію».

Щоб згенерувати COVID-сертифікати на порталі, для початку теж потрібно авторизуватися, далі в меню «Послуги» натиснути на пункт «Здоров’я», а потім – «COVID19-сертифікат про вакцинацію». Останній крок – дати згоду на передачу даних з ЕСОЗ у «Дію».

Нагадаємо, у 20 областях України відкривають понад 100 офлайн-пунктів підтримки додатку «Дія», де українці зможуть отримати допомогу із генеруванням COVID-сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів