Поділитись:

«Дія» запускає сервіс Military ID: як це працює

Понеділок, 01 листопада 2021, 00:34
«Дія» запускає сервіс Military ID: як це працює

Мобільний застосунок «Дія» надасть можливість реєстрації призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Йдеться про інформацію, що міститься про призовників, військовозобов’язаних та резервістів у Єдиному державному реєстрі. Реалізація проєкту так званого «електронного центру комплектування та соціальної підтримки» у «Дії» запланована протягом 2022-2023 років.

Уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі. Це дозволить у короткостроковій перспективі замість паперового документа мати Military_ID-номер. Він формуватиметься під час внесення даних людини до реєстру — генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повторюватиметься в іншої людини.

Міноборони вже працює над тим, щоб громадяни, які звернуться у майбутньому до Е-ТЦК на порталі «Дія» отримували всі дані про себе у електронному вигляді, без відвідування установи. Зокрема, очікується, що в онлайн-режимі, наприклад, можна буде змінити реєстрацію місця проживання, або побачити інформацію про включення особи до реєстру — номер облікового запису у ньому тощо.

Наразі розробляється спільний наказ Міноборони та Мінцифри, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом «Дія» та реєстром. Також оборонне відомство почало інтеграційні процеси з іншими державними реєстрами.

Станом на сьогодні йде процес інтеграції з базами Державної міграційної служби України. Громадяни отримуватимуть державні послуги щодо військового обов’язку без черг та корупційних ризиків, одразу у себе в смартфоні.

Нагадаємо, після численних скарг про складність отримання COVID-сертифікату в додатку «Дія» через «підпис обличчям», цю функцію скасували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів