Поділитись:

Covid-19, мігранти із Білорусі та припинення роботи Kyiv Post: що писали про Україну в іноземних ЗМІ

Субота, 13 листопада 2021, 00:30
Covid-19, мігранти із Білорусі та припинення роботи Kyiv Post: що писали про Україну в іноземних ЗМІ

Минулого тижня іноземні ЗМІ приділили Україні багато уваги. І це не дивно, адже темами, які викликали найгучніший резонанс, виявилися коронавірусна хвороба Covid-19, на яку хворіє рекордна кількість людей, «нашестя» мігрантів із Білорусі та припинення роботи Kyiv Post. Всі видання приділили цьому багато уваги та великі статті.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент».

Так, американська газета The Washington Post пише про страшні показники пандемії в Україні: стрімко зростає кількість інфекцій, рекордні смертності та один із найнижчих показників вакцинації в Європі. Журналісти цієї газети також звернули увагу на соціальний ролик, який показують по всіх телеканалах: якщо ти не вакцинований, ти можеш померти. «Ви можете обдурити себе, але не Covid» – головний меседж цього відео. Газета вважає цей крок помітним нарощенням боротьби уряду, щоб взяти верх над пандемією.

Британське агентство новин Reuters розповідає про те, що Україна подвоїть кількість прикордонників на кордоні з Білоруссю, щоб запобігти будь-яким спробам мігрантів нелегально потрапити в країну. Мігранти, які опинилися в пастці в Білорусі, зробили кілька спроб проникнути в сусідню країну Польщу. Україна має кордон з Білоруссю протяжністю 1084 км, тож наступна спроба проникнення може бути саме на територію України.

Натомість видання The Guardian стривожено новиною про те, що найстаріша українська англомовна газета Kyiv Post після 26 років роботи припинила вихід публікацій та закрилася. Проте повідомляється, що це лише на короткий час і є надія на відкриття газети більшою та кращою вже невдовзі. Ймовірною причиною закриття є бажання власника газети Аднана Ківана «позбутися» журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів