Поділитись:

Пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще два тижні (відео)

П'ятниця, 05 листопада 2021, 14:41
Пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще два тижні (відео)

Пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще приблизно два тижні. Далі медики прогнозують спад динаміки захворюваності.

Про це заявила головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації 5 листопада.

«Пікові показники захворюваності за епідпрогнозами будуть реєструватися ще два тижні. Після цього ми прогнозуємо тимчасовий спад», – зазначила Наталія Янко.

Епідемічний процес розвивається дуже швидко. За словами Наталії Янко, перебіг хвороби у інфікованих штамом «дельта» відбувається досить підступно. Перший час він може проходити безсимптомно, а потім стан пацієнта може різко погіршитися до критичного.

«На жаль, в області перевищено 3 із 6 індикаторних показників епідеміологічної небезпеки: показник госпіталізації, завантаженості ліжок з киснем та кількість виявлених нових випадків», – повідомила Наталія Янко.

Кількість захворілих на Волині наближається до рекордних показників – 700 хворих за добу. В порівнянні з вереснем кількість захворілих зросла в понад 10 осіб. Частіше почали хворіти діти. Загалом, близько 10% хворих – діти.

За останні 7 днів 114 волинян померли від коронавірусу. Реєструються випадки, коли в сім'ї помирає по 2-3 людини. Понад 80% із них – люди у віці понад 60 років. Саме ця група пацієнтів перебуває у зоні найбільшого ризику. Всі померлі пацієнти не були вакцинованими.

«Найчастіше спалахи відбуваються у колективах, де більшість працівників не вакциновані. З 8 листопада всі невакциновані працівники визначених професій будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати», – додала Наталія Янко.

На разі в області провакциновано 28% однією дозою, і менше 19% дорослого населення отримали дві дози вакцини. Найбільш активно вакцинуються особи у віці 40-59 років.

Нагадаємо, на Волині запровадять «червону» зону карантинних обмежень з 00:00 годин 8 листопада. Відповідне рішення оголосила Державна комісія ТЕБ та НС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів