Поділитись:

Хутряний бізнес на Волині: за 2021 рік вбили більше 9 тисяч норок

Четвер, 11 листопада 2021, 10:46
Хутряний бізнес на Волині: за 2021 рік вбили більше 9 тисяч норок

У селі Підгірне колишнього Рожищенського району вже майже два роки функціонує хутряне підприємство, яке вирощує норок для отримання хутра.

Ферма почала діяти в січні минулого року й продовжує її дотепер.

Про це повідомляє ВолиньPost, посилаючись на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

У 2021 році, за інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, на фермі здійснили один забій норок у кількості 9100 голів.

Також переконують, що на підприємстві відбулася позапланова перевірка й воно відповідає всім ветеринарно-санітарним вимогам. Жодних порушень під час інших перевірок, переконують в управлінні, не виявили. Окрім того, запевняють, що ні хворих на коронавірус працівників, ні цієї хвороби серед норок ще не було.

Загальна потужність звіроферми – 60 тисяч норок.

У 2020 році на звірофермі у Підгірному виростили близько 30 тисяч норок. Звірофермою займається ТОВ «ВОЛИНЬФУР», яке засноване у травні 2019 року.

За майже рік роботи у 2020 році від ТОВ «ВОЛИНЬФУР» у місцевий бюджет надійшло 138 тисяч 146 гривень.

За інформацією аналітичної онлайн-системи YouControl, засновником ТОВ «ВОЛИНЬФУР» є ТОВ «Фурела», яке є водночас засновником вже скандальної норкової ферми у селі Сінгури в Житомирській області, а кінцевий бенефіціарний власник ТОВ «ВОЛИНЬФУР» – нідерландець Ніко Ван Далфсен, який і є власником норкової ферми на Житомирщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів