Поділитись:

В Україні набув чинності зоозахисний закон: що він передбачає (відео)

Вівторок, 09 листопада 2021, 19:15
В Україні набув чинності зоозахисний закон: що він передбачає (відео)

В Україні набув чинності зоозахисний закон. Відтепер за жорстоке поводження порушник понесе адміністративну відповідальність.

Законом ввели таке поняття як «каліцтво» та «тілесне ушкодження тварини». Чотирилапих забороняють бити, отруювати, жорстоко дресувати, дарувати їх як призи, фотографуватись з ними за гроші чи топити.

Окрім цього, не можна прив'язувати та залишати улюбленців на самоті у громадських місцях. Якщо ж тварина захворіла, це повинен підтвердити ветеринар. Самостійно умертвити, відповідно до документа, її не можна.

Людина має забезпечити свого вихованця повідком, намордником та нашийником. А також прибрати за ним у громадських місцях.

Забороняється робота пересувних цирків із тваринами, пересувних зоопарків та виставок. Крім того, відтепер не дозволено утримувати хижих чи рідкісних тварин у не спеціалізованих закладах або вдома.

Згідно з документом, за жорстоке поводження з тваринами з людину можна притягти до адміністративної відповідальності з 14 років. Постраждалу тварину конфісковуватимуть, а її власника позбавлятимуть прав на утримування пухнастиків на п'ять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів