Поділитись:

В Україні розробили бронежилет для жінок (відео)

Четвер, 11 листопада 2021, 00:18
В Україні розробили бронежилет для жінок (відео)

В Україні розробили бронежилети для жінок-військовослужбовиць.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян.

За її словами, інтеграція жінок в армію та Нацгвардію активно відбувається останні кілька років, і щоб забезпечити їм комфорт та захист під час несення служби, для них розробили бронежилет.

Відомо, що кілька екземплярів військовослужбовці-жінки Київського гарнізону Нацгвардії отримали від виробника бронезахисту та вже тестують на собі.

Зазначається, що переважно жінки підганяють наявну плитоноску під свій розмір: щось перешивають, а щось залишають без змін. Натомість бронежилети для жінок враховуватимуть їхню анатомію.

Рішення від виробника було не чіпати форму плити, а змінити простір між нею та тілом жінки.

Наголошується, що рівні права жінок так і чоловіків – один із ключових моментів у забезпеченні впровадження Плану дій України щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». А питання рівноправного забезпечення формою одягу та бронезахистом є базовим для комфортного несення служби.

Нагадаємо, центр допомоги ветеранам війни «4.5.0» залишився без автомобіля, через що втратив мобільність, яка має важливе значення у діяльності Центру. Для ремонту автомобіля не вистачає коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів