Поділитись:

«Червона зона» на Волині: чим відрізняється від минулорічного локдауну

Понеділок, 08 листопада 2021, 11:34

фото ілюстративне

На Волині карантинні обмеження, які передбачені запровадженням «червоної зони», будуть не такими суворими, як торік під час локдауну.

Про головні відмінності написав у фейсбуці голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Від сьогодні на Волині розпочалась нова хвиля посилення карантинних обмежень, передбачених у «червоній зоні». Але, зауважує Тарас Шкітер, цього разу буде трішки легше.

«Ми зможемо відвідувати ТРЦ, спортивні зали, басейни, заклади громадського харчування за умови наявності ковід-сертифіката. Вакциновані люди відчують лише невеликі зміни в своєму звичному ритмі життя», – зазначив депутат.

Тарас Шкітер><span class=Тарас Шкітер
 

Проте, наголошує обранець громади, «червона зона» стане поперек горла для невакцинованих людей».

«Пасажири можуть бути притягнуті до відповідальності за поїздки автомобільним міжрегіональним транспортом (автобуси, маршрутки) без сертифіката, довідки про одну дозу вакцинації чи ПЛР-тесту, який діє 72 години. Штраф для таких пасажирів буде від 17 000 до 34 000 гривень», – попередив він.

Окрім того, тепер підприємці сфери надання послуг несуть відповідальність не лише за власних працівників, а й за клієнтів, яких обслуговують. Тож наслідком порушення карантинних обмежень відвідувачами може стати накладення штрафу на керівника закладу.

Також, додає Тарас Шкітер, можуть бути проблеми з доїздом на роботу.

«Міський транспорт зможе перевозити лише 50 % пасажирів, користування міським транспортом не потребує пред’явлення COVID-сертифіката згідно з рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС», – пояснює він.

Робота продовольчих магазинів, банків, АЗС, ветеринарних магазинів та аптек на «червоному» рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Червона зона» на Волині: куди можна без COVID-сертифіката (відео)

Тарас Шкітер наголошує, що довідка про одужання дає такі ж права, як сертифікат про повну вакцинацію: документ буде чинним 105 днів з моменту встановлення діагнозу. Важливо, що і факт захворювання (позитивний ПЛР-тест), і факт одужання мають бути підтверджені в електронній системі охорони здоров’я.

«Закликаю дотримуватись карантинних норм та не наражати на небезпеку та неприємності людей, які поряд», – звернувся до лучан голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів