Поділитись:

У громадському транспорті Луцька можна їздити невакцинованим – рішення комісії (відео)

Субота, 06 листопада 2021, 15:09

У суботу, 6 листопада, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк провела засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія визначила, як працюватимуть транспорт та громадські закладу у Луцьку після впровадження «червоної» зони з понеділка, 8 листопада.

Про це йдеться на офіційному сайті Луцької міської ради.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Юрій Кирилюк поінформував учасників про здійснення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів в Луцькій міській територіальній громаді у зв’язку з запровадженням у Волинській області «червоного» рівня епідемічної небезпеки, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2. Він наголосив, що вони запровадженні терміном на два тижні і починають діяти з понеділка, 8 листопада.

Юрій Кирилюк розповів, що запроваджується низка обмежень. Зокрема, забороняється:

- перебування на територіях загального користування без засобів індивідувального захисту;

- прийом відвідувачів у закладах громадського харчування;

- прийом відвідувачів у ТРЦ, розважальних закладах, закладах торгівлі та побутового обслуговування;

- прийом відвідувачів закладами культури (крім історико-культурних заповідників);

- проведення масових заходів (крім автоконцертів, автокінотеатрів, виробництва аудіовізуальних творів);

- робота закладів громадського харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби (крім надання послуг із харчування у готельному номері);

- діяльність ринків (крім продовольчих);

- відвідування закладів освіти (крім дошкільних, спеціальних закладів та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти);

- робота підвісних канатних доріг.

Проте, за його словами, зазначені заборони не застосовуються, якщо 100 % працівників та відвідувачів мають «зелений» COVID-сертифікат (про повний курс вакцинації проти COVID-19), негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус чи довідку про нещодавнє одужання.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін повідомив, що за минулу добу на Волині зафіксовано 466 нових випадків захворювання на коронавірус. 73 особи захворіли у Луцькій міській територіальній громаді. За минулу добу 5 жителів громади померли від цієї хвороби. Посадовець зауважив, що люди продовжують активно вакцинуватися, вакцини достатньо і є її вибір. За минулу добу щеплення отримало більше 2 200 громадян.

Члени комісії обговорили ситуацію із запровадженням обмежень у зоні «червоного» рівня епіднебезпеки.

Зокрема, вирішили не обмежувати проїзд пасажирів в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади в засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках, респіраторах, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, без пред’явлення COVID-сертифікату, негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або документа про одужання особи від зазначеної хвороби.

Крім того, обговорили можливість допуску до роботи працівників у закладах освіти, які зробили перше щеплення від коронавірусної інфекції. Однак, керівники навчальних закладів повинні забезпечити контроль завершення щеплення працівників освіти другою дозою вакцини у термін, визначений інструкціями до відповідних типів препарату від COVID-19.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зауважила, що не варто застосовувати каральних методів до осіб, які зробили перше щеплення. Однак, громадяни, які відмовляються вакцинуватися, будуть відсторонені від роботи, згідно вимог чинних правових норм.

Нагадаємо, у суботу, 6 листопада, на вулиці Ковельській у Луцьку три екіпажі поліції заблокували рух маршрутного автобуса. Патрульні зупинили транспортний засіб для перевірки на дотримання карантинних вимог. Однак, водій вступив у конфлікт з поліцейськими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів