Поділитись:

Карантин у Луцьку: покупці без маски – викликайте поліцію

Понеділок, 08 листопада 2021, 10:45
Карантин у Луцьку: покупці без маски – викликайте поліцію

У зв’язку з введенням у Волинській області з 8 листопада «червоного рівня епідеміологічної небезпеки» на території Луцької міської територіальної громади будуть діяти відповідні карантинні обмеження, які вимагають обов’язкового дотримання маскового режиму та\або наявності сертифікату, що підтверджує повну вакцинацію особи.

Про це повідомляє Луцька міська рада на своєму офіційному сайті.

Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при здійсненні господарської (підприємницької) діяльності необхідним є:

  • наявність COVID-сертифікатів, що підтверджує повну вакцинацію персоналу незалежно від виду діяльності;
  • масковий режим, температурний скринінг та дотримання соціальної дистанції для покупців у випадках, коли покупці для отримання товарів/послуг не повинні знімати маску;
  • наявність COVID-сертифікатів, що підтверджує повну вакцинацію чи наявність негативного результату ПЛР-тесту COVID-19 не пізніше 72 годин або документу про повне одужання від COVID-19, який підписаний сімейним лікарем, у випадках, коли для отримання товарів/послуг необхідно зняти маску;
  • обов’язкове інформування покупців про необхідність дотримання вказаних вище вимог;
  • негайне повідомлення патрульної поліції на гарячу лінію за тел. 102 у випадку відмови покупця товарів\послуг від виконання вказаних вище вимог.

У випадку порушення карантинних вимог з боку суб’єктів підприємницької діяльності контролюючі органи мають право застосовувати штрафні санкції відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, на Волині упродовж попередньої доби, 7 листопада, зареєстрували 417 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19Шість випадків завершилися летально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів