Поділитись:

«Нам потрібно виграти час»: як волинянам підготуватися до «червоної» зони

П'ятниця, 05 листопада 2021, 17:00
«Нам потрібно виграти час»: як волинянам підготуватися до «червоної» зони

Голова фракції «Громадянський рух «Свідомі» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер розповів, як підготуватися волинянам до входження області у «червону» зону карантинних обмежень.

Про це депутат написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, з понеділка, 8 листопада, на Волині запровадять «червону» зону карантинних обмежень. Відповідне рішення оголосила Державна комісія ТЕБ та НС, повідомили під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації. 

Головна санітарна лікарка області Наталія Янко під час брифінгу нагадала, які обмеження діють у «червоній» зоні. Зокрема, робота і відвідування закладів торгівлі, громадського харчування, готелів, торгівельно-розважальних центрів можлива у разі, якщо працівники та відвідувачі мають «зелений» сертифікат про вакцинацію, ПЛР-тест, зроблений за 72 години, або довідку про подолання хвороби. 

Тарас Шкітер пояснив, що потрібно зробити для підготовки входження в «червону» зону, аби не відчуваючи труднощів й обмежень у повсякденному житті:

  • завантажити додаток «ДІЯ» та завантажити туди сертифікати;
  • подбати, аби батьки, бабусі та дідусі отримали друковані ковід-сертифікати, якщо вони не мають додатку «ДІЯ», для можливості вільно відвідувати магазини та аптеки;
  • вакцинуватися тим, хто того ще не зробив.

«Нам потрібно виграти час»: як волинянам підготуватися до «червоної» зони

«Нам потрібно виграти час, щоб наша медична система не «лягла». Свідоме відношення до проблеми та дотримання карантинних норм – це основне завдання для кожного в наш час», – зауважив обранець громади.

Нагадаємо, головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко під час брифінгу у ВОДА повідомила, що пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще приблизно два тижні. Далі медики прогнозують спад динаміки захворюваності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів