Поділитись:

Пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще два тижні (відео)

П'ятниця, 05 листопада 2021, 14:41

Пік коронавірусної епідемії на Волині триватиме ще приблизно два тижні. Далі медики прогнозують спад динаміки захворюваності.

Про це заявила головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації 5 листопада.

«Пікові показники захворюваності за епідпрогнозами будуть реєструватися ще два тижні. Після цього ми прогнозуємо тимчасовий спад», – зазначила Наталія Янко.

Епідемічний процес розвивається дуже швидко. За словами Наталії Янко, перебіг хвороби у інфікованих штамом «дельта» відбувається досить підступно. Перший час він може проходити безсимптомно, а потім стан пацієнта може різко погіршитися до критичного.

«На жаль, в області перевищено 3 із 6 індикаторних показників епідеміологічної небезпеки: показник госпіталізації, завантаженості ліжок з киснем та кількість виявлених нових випадків», – повідомила Наталія Янко.

Кількість захворілих на Волині наближається до рекордних показників – 700 хворих за добу. В порівнянні з вереснем кількість захворілих зросла в понад 10 осіб. Частіше почали хворіти діти. Загалом, близько 10% хворих – діти.

За останні 7 днів 114 волинян померли від коронавірусу. Реєструються випадки, коли в сім'ї помирає по 2-3 людини. Понад 80% із них – люди у віці понад 60 років. Саме ця група пацієнтів перебуває у зоні найбільшого ризику. Всі померлі пацієнти не були вакцинованими.

«Найчастіше спалахи відбуваються у колективах, де більшість працівників не вакциновані. З 8 листопада всі невакциновані працівники визначених професій будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати», – додала Наталія Янко.

На разі в області провакциновано 28% однією дозою, і менше 19% дорослого населення отримали дві дози вакцини. Найбільш активно вакцинуються особи у віці 40-59 років.

Нагадаємо, на Волині запровадять «червону» зону карантинних обмежень з 00:00 годин 8 листопада. Відповідне рішення оголосила Державна комісія ТЕБ та НС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів