Поділитись:

У Луцьку від коронавірусу вже вакцинують дітей (деталі)

Вівторок, 02 листопада 2021, 12:00
У Луцьку від коронавірусу вже вакцинують дітей (деталі)

У Луцьку виріс інтерес до щеплень від коронавірусу дітей віком від 12 років. Поки підлітків з батьками скеровують до загальних пунктів вакцинації. Але невдовзі такий можуть відкрити і в міській дитячій поліклініці.

Про це «Першому» розповіла директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо про те, що Міністерство охорони здоров’я дозволило щепити від коронавірусу вакциною Pfizer дітей від 12 років. Раніше ця опція була доступна лише для старших підлітків з групи ризику.

Оксана Лєщинська каже, що вакцинувати дітей у Луцьку почали з вересня. Так, станом на 20 жовтня було вакциновано 12 дітей, деяких з них – двома дозами. Зі слів лікарки, інтерес до теми лише росте.

«Сьогодні я отримала 12 дзвінків з запитаннями про те, як можна зробити щеплення дитині. Тому зібрала нараду для підготовки відкриття пункту вакцинації у нашому закладі. Підготуємо документи, надішлемо в МОЗ, НСЗУ і будемо чекати їхньої відповіді. Коли це станеться, поки не можу сказати. При цьому, якщо ми відкриємо пункт, а в ньому за тиждень робитимемо всього 10-20 щеплень, доведеться його закрити. НСЗУ більше не платить за просиджування штанів – лише за реальну роботу», – зауважила вона.

Наразі зробити щеплення можна так: звернутися з дитиною до педіатра або сімейного лікаря, з яким укладена декларація, пройти огляд, підписати згоду і піти в один з міських пунктів вакцинації. Важливий момент – у дитини повинні бути зроблені усі планові щеплення.

«Я особисто стараюсь переговорити з пунктом вакцинації і скерувати туди, де немає черг. Наприклад, у драмтеатрі в суботу була всього одна людина в черзі», – каже Оксана Лєщинська.

Попри рекомендації МОЗ, зробити щеплення підлітку дуже складно, – розповідає лучанка Леся Бондарук. Вона хотіла вакцинувати свою 15-річну доньку, але педіатр Валерій Лунгу відповів, що досі не отримав «офіційних документів від міністерства».

«Повинен бути наказ. В 17 років вже йдуть до терапевта, а молодших поки ми не вакцинуємо», – сказав лікар.

Цю ж інформацію про відсутність чітких протоколів жінці підтвердили і на обласній гарячій лінії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів